Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kola peugot 206

Od: otastyblo odpovědí: 7 změna:
Dobrý den dneska jsem přezouval na mem peugotu 206 zimaky na letnaky a samozřejmě to nebylo bez problému přední kola šli krásně nasadit a krásně dotáhnout, ale zadní kola nasadim a jeden šroub se mi vždy protáčí na obou kolech zadních zkoušel sem i jiné šrouby a porad to samé. Ale když sundam kolo a zkusím to natočit na prázdno tak ho tam natočim v pohodě až na doraz neví někdo čím to muže být? Jsem opravdu bezradny tak sem tam vrátil do zadu zimaky a je to stejne vždy jeden šroub se
Mi protaci nejde dotáhnout

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

1x

Pokud X šroubů v díře A nefunguje, ale v díře B-D fungují tak je problém v té díře. Jelikož u kol mají být všechny díry stejné tak bych to viděl na návštěvu servisu... Případně tam můžeš zkusit nacpat větší šroub, ale jelikož se jedná o kola, která tě drží na živu tak bych to raději svěřil servisu pokud nechceš měnit půl auta;)

hodnocení

0x

Pravděpodobně krátké šrouby, asi hliníkové disky mají silnější přírubu. Je třeba zkontrolovat délku, po zastrčení do disku naprázdno by šroub měl přesahovat o cca 1,5 průměru.
Vzhledem k tomu, že tedy ty šrouby do těch disků asi nepatří, je potřeba zkontrolovat i jejich dosedací plochu, jestli odpovídá.
Pozor! Vzhledem k tomu, že asi (pravděpodobně) drží jen za kousek, je riziko jejich vylomení za jízdy a následné havárie!

asd1

Čteš vůbec ten dotaz? Krátkej šroub je nesmysl.

Na 99% strženej závit na šroubu = nový šroub + kontrola závitu jak na ostatních šroubech tak v náboji.

07.05.20 16:37

*haha**haha**haha*

Je velmi divné-na předním je vše ok,ale na zadních jsou krátké?Nebyly by také krátké šrouby i na předních kolech?

Ne, to je běžné.

A kde můžete sdělit? nebo je to na nějakém klumpu od koncernu "fauví"?běžně produkce PSA napříč celou řadou modelů má stejné uložení kolajak na přední tak na zadní nápravě.Tzn-šrouby pasující na disk na předním MUSÍ pasovat na stejný disk na zadní nápravě.Výjímkou mohou být supersportu co mají homologován jiný rozměr disků na přední a jiný na zadní nápravě což, ale opět není z produkce PSA ale třeba od Porsche. Navíc pokud byste použil hlavu tak když 3 šrouby fungují a 4 ne tak je asi identický šroub krátký!?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]