Nejste přihlášen/a.
Počítalo by se tohle jako parkování na trávníku nebo jednoduše, dalo by se to pokutovat?
bez znalostí místních poměrů nedostanete relevantní odpověď. Nicméně, pokud zde bude vozidlo stát, pokuta za stání na veřejné zeleni reálně hrozí. předpokládám, že se jedná o obousměrnou komunikaci, pak si myslím, že opět hrozí pokuta za porušní zákona. 6m tam, zřejmě, nezbyde, že?
Zaparkování auta nelze pokutovat jako neoprávněný zábor. Podívejte se do příslušných předpisů, co to je zábor pozemku.
Určitě ne, protože tam nikdo neparkuje.
Jinak není zřejmé jaká je to komunikace (jednosměrná? obousměrná?), co je vozovka? co je krajnice? jaké jsou rozměrové poměry v místě a blízkém okolí? další směrové vedení komunikace směrem k fotografovi? atd.
Prostě moc otázek, bez jejichž zodpovězení se nedá objektivně odpovědět.
@regine: Už delší dobu jsem neslyšel takový nesmysl.
1. Za co a u koho bude obec žalovat? Policii? Té je to podle vás šuma fuk.
2. Policii to šuma fuk být nemůže a pokud je důvod, musí se tím ze zákona zabývat.
3. Nechápu, jaký vliv může mít záliv pro zastávku nebo "odbočení"
Kdyby jste mi parkoval na pozemku, na Vaše náklady Vás nechám odtáhnout. Policii oznámil vstup na soukromý pozemek. V Texasu se střílí.
Zastavit a stát se nesmí zejména:
- na zastávce a 30 m před a 5 m za ní, případně od značky "Zastávka autobusu" apod. až 5 m za označník zastávky,
- na křižovatce a blíže než 5 m před a za ní
Tedy vy jste pěkný ucho.
@regine: Ten odtah by sis nakonec rád sám zaplatil. Policie by s tebou rychle vyběhla. A nežiješ v Texasu, ale v Česku, chytrolíne. Vůbec totiž netušíš o čem je řeč. Nakonec to potvrzuje i reakce Milana. A to "ucho" jen svědčí o tvé nezralosti. Inu, blahoslavení chudí duchem.
PS: A ani česky neumíš ... Prý "kdyby jste"
Jednoduše se to dá pokutovat. Každý kdo Vám sdělí, že se tam patrkovat nesmí, má pravdu a zaslouží si bod.
Opět dodám, už aby bylo povinné školení všech řidičů, aby měl každý jasno.
Milane, pořád nevím, jestli to není jednosměrka a jaké jsou šířkové parametry!
Zdát se mi může leccos, skutečnost může být trochu jiná.
Pavle, neznám toto místo, ale jsem přesvědčen, že nejde o jednosměrku. To by snad tazatel napsal. Nicméně mimo komunikaci nesmí parkovat.
Na to jste přišel jak? Parkovat nesmíte podle § 27 písm. n - před vjezdem na poz. komunikaci z polní a lesní cesty a dále podle. písm. r - na silniční vegetaci, pokud to není povoleno místní úpravou. Standardně se tak chrání zeleň ale prašná cesta se neřeší .
Jendo, parkuje na silniční vegetaci? Ano, zbyde tam 2x3 metry? NE.
Kde jsem to našel? V zákoně 361/2000
Musíte ale citovat zákon správně. "§ 27 (1) Řidič nesmí zastavit a stát"
Máme snad nějaký jiný silniční zákon? Chodím každoročně na pravidelné školení řidičů a na 100 % vám potvrdím, že jasno není nikdy. Např. když budete v odbočovacím pruhu odbočovat vlevo, tak nesmíte ohrozit řidiče jedoucího za váma, který vás bude protizákoně předjíždět. Atd. Souhlasím s tím, že uvedená situace na obrázku je pro parkování to nejblbější místo, které snad lze nalézt a v případě obousměrné pozemní komunikace by tam běžný řidič nezaparkoval ani v draku.
Já taky chodím každý rok na školení, proto navrhuji, aby museli chodit všichni řidiči. Páč vím, jak řidiči neznají předpisy. I ti, co chodí se mnou každý rok.
@jenda2: Zákon č. 361/2000Sb. není Silniční zákon, ale Zákon o provozu na pozemních komunikacích.
Silniční zákon je zákon č. 13/1997Sb., nyní Zákon o pozemních komunikacích.
O.T. pro pana Cukráře. Vaše odpovědi jsou povětšinou fundované a i v tomto případě máte pravdu a souhlasím s Vámi Parkovat tady na trávě, která tu není, ale byla by, kdyby tam jelita neparkovala, se opravdu nesmí. Nicméně musím se zeptat co Vás vede k neustálému hýkání o zavedení povinných školení řidičů. Nemáte dost korupce na STK, honů policie na řidiče, způsobů pojišťoven a ostatních řidičských libůstek? Opravdu myslíte že školení něco změní? Zaplatí to zase jenom řidič. Myslíte, že "kamarádíčci, manažeři a lepšolidi" opravdu budou absolvovat nějaká školení? Nemluvím o kvalitě školitelů. Sám jsem několik těchto školení absolvoval, dovolím si tvrdit, je to k ničemu, výklad zákona bývá různý. Každý řidič by se měl sám průběžně zajímat o změny v zákonech, samozřejmě je to nereálné. Osobně vidím prostor pro masmédia, kdyby totiž v TV namísto informací o narození želvičky v ZOO, proběhlo "okénko pro řidiče" kde by se nemalá motoristická veřejnost dozvěděla fundovaně o důležitých změnách i řešení běžných situací. Povinná školení opravdu ne, další prostor pro tahání peněz a korupci nenažraného, zbytečného aparátu to snad nikdo nechceme. Ani Vy.
nickys,
není školení jako školení. Jelikož se potkávám s mnoha řidiči, občas vypráví o nudném školení profesionálů. Pro mne je nudná část, kdy se školí tachograf. Jelikož mě to moc nezajímá, je to nuda. Ale když přijde právník, nebo soudní znalec, začne vyprávět o zákoně ze života a rozebírat dotazy a dohady řidičů, nikdy neskončí včas a vždy jede pře přestávku. To se dozvíte mnoho, co se Vám hodí v provozu. Učit značky to většinou není potřeba, i když žádný řidič nezná všechny dle citace ze zákona. Značky známe všichni, ty důležité.
Povinné školení všech prosazuji, páč znám neznalost řidičů předpisů, jak se s nimi potkávám, tak třeba i ze zdejší poradny. Vždy, když jde řidič pro vyměněný řidičák, (5, nebo 10 let), měl by mít školení třeba 7 hodin. Třetina školení by měla být diskuze nad dotazy řidičů.
Takže to není loby pro autoškoly, ale osvětu řidičů. Který řidič si vezme zákon alespoň jedenkrát za rok, aby přečetl co je nového?
Ohledně vysíláno televize, to je jiné téma.
Každý řidič by se měl sám průběžně zajímat o změny v zákonech, samozřejmě je to nereálné***Jak je tedy donutit ke znalostem?
Jestliže se udělá školení, aby se splnil nějaký zákon, je to k ničemu.
Kdo má zájem ten si to najde sám (třeba tím že se přihlásí na školení), a kdo zájem nemá pro toho je školení zbytečnost.
= povinné školení by bylo jen další buzerace a tahání peněz z lidí.
Asd1, "Kdo má zájem ten si to najde sám" ale co s těmi, co si myslí, že to ví vše, a pak se zjistí, že 20 let neví o tom, že je změna.
Vždyť to znáte ze zdejší poradny, kolik rádců radí špatně, a domnívají se, že to je pak správně. Stačí jednoduchá křižovatka a je z toho příspěvek se 100 odpovědí a 10 různými názory. Když to není křižovatka, tak zastavení před vraty, předjíždění, blinkry atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.