Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U koho povinné ručení?

Od: petrik455 odpovědí: 36 změna:

Dobrý den,
u koho je ted aktuálně nejlepší si vyřídit povinné ručení?
Mám u generali, kde mi letos spočítali cca 7500kč a když jsem si vyjel přes nějaký srovnátor pojištění, tak se pohybuju kolem 5500kč od Axy, directu a ještě Slavie.
Nějaké doporučení + komu se vyhnout?
Děkuji :)

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Taky mi Generali napočítala víc,šel jsem k Directu.

Většinou nemusíte přecházet. Stačí se spojit s jejich agentem/agentkou, sdělit, že odcházíte ke konkurenci za XXXX Kč a zpravidla po taktickém vyčkávání z jejich strany (asi 2 dny - údajně management se musí vyjádřit - ověřují si vaše tvrzení) zůstanete u původní sumy. Platí nejen na pojišťovny.

A další rok si myslíte že z té slevy dostanete další slevu?

Nepíši slevu, uvádím: zůstanete u původní sumy. Pokud ale zaviňujete nehody, jde o jiný problém.

Tak to si musíte sjednat něco lepšího kde bude tříletá garance ceny.

Vy to komplikujete.

1. Volám zástupci pojišťovny (lze i mailovat)

2. Sdělím, že s novou smlouvou nesouhlasím (zvýšením), případně uvedu kdo nabízí nižší ceny

3. Odpoví mi, že se vyjádří druhý den

4. Druhý den mi odpoví, že cena zůstává, smlouva se prodlužuje

5. Konec

Provádím pravidelně desítky roků. Obdobně mobilní operátoři, distributoři plynu, a atd. Někdy o pár korun ustoupím (letos plyn), ale určtě jde o razantní cenový rozdíl vůči jejich původní nabídce.

Tohle je u Generali trochu problém. Pro první rok je POV se slevou cca 1000, málokdo si to ve smlouvě přečte. Pak jsou ještě obchodní slevy, běžný zástupce může dát 20%, pro VIP se dá schválit 40%. Nad to už není šance.

Není důležité, kolik kdo mi dá %, ale kolik je výsledná cena.

A jak si myslíš, že tu cenu udělá? Bude lavírovat s procentem slevy. Ale na druhou stranu - u Generali se tam dá napsat i částka.

hodnocení

0x
Já dřív všechno řešil přes epojisteni.cz Všechno vycházelo lip než běžné nabídky od pojišťoven. Teď mám finanční poradkyni která pracuje pro AXA a ta teda dokáže divy.

hodnocení

0x

Vyhněte se těm nejdražším. Ze zkušenosti, musíte oslovit více srovnávačů, makléřů a hledat stále nižší cenu a nesouhlasit s tou nejlevnější, která Vám dojde.

pet32
hodnocení

0x

Já mám kooperativu, záleží kolik vám je let, jestli máte nějaký bonus. Taky, aby to pojištění něco pokrylo

Pet, "Taky, aby to pojištění něco pokrylo " co tím chcete sdělit? Snad ne to, že u některých pojištoven se musí doplácet škoda?

klasické podmínky na levnější částku (pojišťovny je neuvádí):

- lokalita (pravděpodobnost jízd)

allianz.cz/...

maps.jdvm.cz/...

- muž / žena - na to jsou pojišťovny zvlášť opatrné, aby se k tomu přiznaly

- nehodovost zaviněná klientem

-...

Něco krylo? Diskutuje se o povinném ručení. Spíše záleží na likvidátorech u pojišťoven.

I u POV mohou být problémy s krytím. Některé pojišťovny mají superlevný produkt se spoluúčastí.

Na a i to povinné někdy částečně kryje i tebe, kromě toho tam bývají důležitá připojištění. Ale osobně bych to bez havarijního nebral.

arne, z mnohaleté zkušenosti, vždy si seženu to nejlevnější pojištění, nikdy žádný problém. Havarijní pro mne nemá cenu.

No když nejezdíš, tak pro tebe asi cenu nemá, to je fakt. Já najedu rožně kolem 30 tisíc po různých tramtáriích a tak potřebuju kvalitní pojištění i asistenci - nejsem tak bohatý abych problémy na cestách platil ze svého.

Arnie, já najedu 15-18 tisíc a nikdy jsem nic nepotřeboval. Žádnou asistenci. Proto jsem tak bohatý.

fugass*
hodnocení

0x
Před pár minutami jsem dokončil pojištění na epojisteni.cz za pár minut hotovo. Platba online kartou. Ihned zelená karta a smlouva v mailu. Cena super.

To ti spočítám taky, navíc mám i jednu nebo dvě pojišťovny co oni nemají.

fugass*
Jasně, jde o rychlost atd. Platba online ihned zelená karta... Schválně mondeo 2007 92kw diesel. Bez nehody...?

Samozřejmě, sjednání zaplacením kde se vše pošle mejlem je dostupné i u běžných poradců. Ale bez údajů pojistníka, provozovatele a RZ auta se nic nespočítá. Kdo tvrdí že ano tak prostě lže. To jsou údaje které si nevymyslím. Na druhou stranu třebas najeté kilometry, příjmení, telefon, mejl si mohu vymyslet, údaje o autu si dotáhnu z ČKP když znám RZ nebo VIN.

Fábie 1.4 16V r.v. 2005, roční pojistné za méně jak 1150Kč. Kdo to má?

Ten kdo má podobné auto, bydlí ve stejné vesnici a má s tebou shodnou škodní minulost.

fugass*
Tak to máte parádní cenu Milane. Já za Mondeo ročně 3900,-, ale jsem zřejmě mladší, méně let bez škodní události...

Hoši, sjednat laciné pojištění není problém, ale podívejte se na stránky těch pojišťoven, jak pak lidi nadávají, že z nich nemohou dostat peníze. Z nejlevnějšího pojistného nečekejte pak zázraky. Není nad to, sjednat pojištění pomocí makléře. Např. pevnou sumu za spoluúčast (ne procenta), pojištění oken, asistenci a podobně. Jsou různé možnosti, které je potřeba probrat na místě, nechat si vše vysvětlit. Makléř připraví nabídky a za pár dní vám dá vybrat i s případným vysvětlením. Pak už je to na vás. Hovořím o povinném ručení s pojištěním dohromady, protože je to výhodnější. Také nechci bůhvíjak drahé pojištění, ale rozumný kompromis. Měl jsem to tak u minulého vozu a mám to i nyní u nového.

hodnocení

0x

Kdybych od tebe měl tvé nacionálie a informace o autu, tak ti to spočítám. Ale věštit z koule opravdu neumím. Možná to bude ČSOB, možná Slavie, možná KOOP (má teď koronavirovou akci), možná VZP. Skutečně to bez údajů nejde.

Zrovna ta VZP je mi podezřelá - zdravotní pojišťovna a povinné ručení? Co z čeho pak budou dotovat? Nebo prostě zvednou ceny?

Budeš se divit, ale PVZP je normální pojišťovna s plnou paletou produktů životního i neživotního pojištění, jen mám dojem že nedělají velké podnikatele.

petrik455
hodnocení

Takže mi stačí si srovnat přes nějaký srovnáč co vychází nejlépe a dát bacha aby tam neměli nějakou spoluúčast a sjednat si to online?
Bonusy žádné nemám. Chci právě začít na sebe pojištění aby se mi tam sčítali konečně bonusy po letech a u Genereli mi spočítali právě za 1,4 Aveo, 74Kw a 31let za 7500kč.
Když jsem si to dal do srovnávače, tak i 4500 - 5500 kč což se i zdá sakra rozdíl.

Nemůže stačit jen srovnávač, ale diskuze s těmi, co se ozvou a licitování o ceně. Nejdříve si musíte ujasnit, co vše chcete mít zajištěno od pojištovny. Zdali jen minimální tarif, či to nej luxusnější, že Vám dovezou i benzin a kapesník k vozidlu.

Pak budete srovnávat a licitovat.

Vykašli se na srovnávače a jdi za dobrým pojišťovákem, který se v autech vyzná. Pokud nejsi odborník, tak podle srovnávače vybereš v podstatě náhodně - a ony jsou v tom občas figle, které pojišťováci znají. Například aktuální covid-ová akce některých pojišťoven kdy zajímavě rostou slevy, případně možnost požádat o VIP slevu manažera pojišťovny. Navíc, některé levnější pojišťovny ve srovnávačích nejsou.

A pak ti poradím něco, co bude na první pohled znít pro tvůj záměr nevhodně... Udělej si první pojistku na někoho jiného - někdo z rodiny kdo má hodně bonusů. Podstatné ale je, že auto musí být v techničáku (a tím pádem i na pojistné smlouvě) psáno na tebe jako na provozovatele. Proč? Levně získáš rok či dva bonusů... Na trhu se totiž schyluje k revoluci, první pojišťovna právě nyní přechází na bonusy od provozovatele namísto dosavadního pojistníka. Předpokládám, že tento správný trend budou jiné pojišťovny postupně následovat - a ty budeš mít levně vyježděný rok či dva.

Jak říká arne1, nepoužívej srovnávače, při bouračce budeš mít akorát starost. Sjednat laciné pojištění není problém, ale podívej se na stránky těch pojišťoven, jak pak lidi nadávají, že z nich nemohou dostat peníze. Z nejlevnějšího pojistného nečekej pak zázraky. Bez spoluúčasti se pojištění dost prodraží. Není nad to, sjednat pojištění pomocí makléře. Např. pevnou sumu za spoluúčast (ne procenta), pojištění oken, asistenci a podobně. Jsou různé možnosti, které je potřeba probrat na místě, nechat si vše vysvětlit. Makléř připraví nabídky a za pár dní ti dá vybrat i s případným vysvětlením. Pak už je to na tobě. Hovořím o povinném ručení s pojištěním dohromady, protože je to výhodnější. Také nechci bůhvíjak drahé pojištění, ale rozumný kompromis. Měl jsem to tak u minulého vozu a mám to i nyní u nového. Srovnávač je na oko dobrá věc, ale jen pokud se ti nic nestane. Při havárce pak už je pozdě litovat, že jsi na to přistoupil.
asd1

Si trošku pleteš havarijku a povinné ručení... Pokud bude mít někdo problém, tak ten nabouranej pokud jsi viník.. Mmch. jedna z největších kurev je ČP, takže cena pojištění s férovostí pojišťovny úplně nesouvisí...

Projet srovnávače, pokud chceš ještě lepší nabídku tak oslovit přímo pojišťovny/ makléře ať dají nabídku. když chtějí za rok zdražit tak nesouhlasit a znova najít nejvýhodnější nabídku (dost často ta stejná pojišťovna zdražení odpíská). Nikdo z nich není dobročiiná společnost, tak je třeba dát si pozor a číst co se sjednává.

hodnocení

0x

U Slávie, pro Dacia Duster 1600 ccm, pouze povinné ručení za cca 1500,-Kč. Pokud jsi si trochu jistý, že nebudeš bourat ;) a máš bezeškodní minulost :), tak si myslím, že je to asi jedno z njelevnějších pojištění. Sjednáno vše online. Platby přes IB.

hodnocení

0x

Stejně jako @totak mám direct přes epojisteni.cz. Uzavíral jsem vloni. Letos mi napálili cca +900 (POV+HAV). Tak jsem vypověděl a znova zavolal na epojisteni. Mám úplně novou smlouvu za stejné peníze jako vloni. Hádejte u koho! Akorát je blbý, že pro novou smlouvu chtěj auťák znova nafotit, ale až v době, kdy smlouva začíná platit. Takže si člověk musí za 2 měsíce vzpomenout...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]