Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám auto které už rok nejelo a chci ho zase začít používat, tudíž potřebuji vypustit starou naftu a nalít novou. Chci se zeptat, jestli lze v domácích podmínkách dostat naftu z auta. Na netu jsou různý návody jak ji dostat z nádrže třeba přes hadičku, ale nemyslím, že je to dostatečný protože jí pořád trochu zbyde v palivovým systému. Předpokládám, že bych na to měl jít nějak přes palivový filtr, hledat u něj hadičku z nádrže a tam to vypustit. Je to tak? Nebo to mám radši odtáhnout do servisu a nechat je to vyměnit? Dík
Asi se o nebude líbit, ale především bych zprovoznil palivový systém a zkusil nastartovat.Je tam přece jen pořád nafta, i když trochu starší. Pokud chytne, vyjezdil bych ji. Jestli je v ndrži méně než cca 1/2 objemu, dotankoval bych do plné.
Záleží to i na motoru, starší motory to většinou bez problémů zkousnou, některým moderním by se to nemuselo líbit.
Jak se říká: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Zkusil bych to postupně, jak píšu a podle výsledků vždy pokračoval dále.
A není to jedno 100% staré NIKDY stejně nevypustíš. Jinak na autech s podávacím palivovým čerpadlem v nádrži stačí odpojit na motoru tu správnou hadičku a naftu vypustit přes ono čerpadlo.Ono záleží kolik je staré,pokud polovina nádrže a méně neřešil bych-doplnil čerstvou a dal dvojnásobné množství VIF-u JInak ale mám zkušenosti ze setadiesel (před x lety se takto jmenovala bionaftice u OMV),že po roce stání s cca poloviční náplní nádrže a autí jelo normálně.Ale byl to starý předkomůrkáč typ 022A5000.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.