Nejste přihlášen/a.
když si kámoš půjči tátovo auto co všechno musí mít u sebe?
Doklady, potřebné k řízení vozidla, jsou uvedeny v ust. §6, odst.7 z. č. 361/2000Sb.
Je to k neuvěření, ale asi někdy zkusím při silniční kontrole předložit jen doklady, zde uvedené s tím, že jiné (OP, zelenou kartu apod.) u sebe při řízení vozidla mít nemusím. Jsem zvědav, co mi kontrolující policista řekne a jak bude reagovat, až na něj vytáhnu zákon.
O zplnomocnění majitelem k řízení vozidla v ČR není nikde ani čárka, v zahraničí pochopitelně platí předpisy příslušné země, které neznám a nastuduji si je, až to budu potřebovat.
@pold: Je mi líto, ale odst.9 se vůbec netýká toho, co vy tvrdíte.
satam: ale jo klidně to zkuste.A on odpoví odstavcem devět a misto pěti minut tam budete stát třeba dvě hodiny a nenaděláte nic.Nikde totiž není uvedeno jak dlouho si bude např.zjišťovat povolené rozměry pneu atd.atd...On sebere ,,techničák,, a zakáže další jízdu ať si to potom vyjednáte na STK.Taky nikde není uvedeno jak dlouho má trvat zjišťování totožnosti jen podle ŘP a ústního ,,něco řečení,,.
škoda,že už jsem kvůli svému zdr.stavu neprošel ,,technickou,, a musel jsem odevzdat řidičák.Vzal bych si na ten test policajta fungl nové auto.času mám dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.