Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepnout autorádio z windows na rádio?

Od: maruz odpovědí: 8 změna:

Zdravím a hledám pomoc k rozběhutí rádia. Před 14 dny jsem koupil starší auto 2010 s rádiem audiovox vme 9520 nav.

Hrálo pěkně, spokojenost, manuál stažen, vše fungovalo. Před pár dny pouštím rádio, objeví se nejprve logo Audiovox, pak obrazovka s čísly (viz příloha), tlačítka žádná nefungují. Když jedu po číslech, spustí se windows6 (viz příloha). Ať kliknu kdekoliv, vždy to jde taky po číslech a konec je windows. Nevím, jak z toho ven, tedy aby se objevilo klasický přehravač. I jsem čekal hodinu, nic. Hledal jsem, všude jen příručky k přehrávači, navigaci, o windows ani řádek... Napsal jsem výrobci, oficiální distribuci pro ČR, nic... Nejsem si vědom, že bych něco zmáčkl jinak. Mnohokrát děkuji za pomoc

Jak přepnout autorádio z windows na rádio?
Jak přepnout autorádio z windows na rádio? #2
Jak přepnout autorádio z windows na rádio? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkus v těch Win kliknout na ikonu Windows Media Player. Popř. zkus i klasický dvojklik.

Nemá to rádio přístupový kód?

doplněno 30.04.20 22:34:

Jen doplním pro lepší pochopení. Ty Windowsy jsou operační systém, na kterém celý ten přístroj jede. Takže ikonami na obrazovce by se měly spouštět jednotlivé funkce. Bohužel těm čínským popiskům nerozumím, jen podle ikony ta poslední nahoře je Koš.

Možná by i stálo zato zkusit, co to udělá, když kliknete na tlačítko Start vlevo dole.

maruz
hodnocení

Zdravím, kdyby se to chovalo jako normální windows - nechová. Kliknout jednou či víckrát na cokoliv, nic se neděje. Pokud člověk podrží kdekoliv (start, player, koš, plocha) objeví se tentýž rámeček z pěti možnostmi, tři přístupné. na cokoliv zde klikne, opět se nic neděje a rámeček zmizí. (vše je tedy v čínštině). Přijde mně to jako jen jedna plocha. Či to má speciální ovládání? A nebo to chce restart... Jednou se nějak záhadně otevřel koš, tam už opět nic... Žádný kód nemám, ten vstupní jde jen dokola a taky né vždy se windows otevře... Co tak vypojit a zapojit baterku? Děkuji

hodnocení

0x
Na ta čísla musíte klikat přesně, protože to vypadá na kalibraci dotykového displeje. Pokud budete mačkat jinam, tak si dotyk rozhodíte a pak se nikdy na žádnou ikonku netrefíte.
Pokud ani přesto nebude na žádný dotyk reagovat, asi bude dotyková vrstva v háji. Když půjde, zkuste spustit "app", mohla by to být právě aplikace přehrávače.
Proč to ale chce kalibraci po každém zapnutí netuším, možná je tam nějaká systémová chyba.
Případně bych klidně zkusil přes USB připojit myš, zda nepůjde ovládat tou.

hodnocení

0x

Autorádia s operačním systémem mívají možnost návratu do továrního nastavení. Je to sice poslední zoufalý pokus (budete muset všechno nastavovat znova), ale někdy to jinak nejde. U Vašho rádia by to měla být ta malá dírka, označená šipkou. Strčte tam třeba hrot propisovačky a lehce přitlačte. Mohlo by to pomoct.

doplněno 01.05.20 08:56:

Mysím tu menší dírku vpravo od konektoru na sluchátka.

Jak přepnout autorádio z windows na rádio? #4

maruz
hodnocení

Zdravím a děkuji všem, jsem o krok dál, ale bude to stačit?:)

Ta čísla jsou opravdu kalibrace, po projetí se to přepne do windows, kde již opravdu lze otevírat a zavírat ikony. Ale to je tak vše, neboť vše je v čínštině či možná jiný jazyk. Player se normálně otevře (viz obr), explorer taky, ikona pod košem otevře složky (obr), po spuštění ikony App se však objeví dialog okno Pozor GpsMainexe...(viz obr)

Rádio před tím hned po spuštění fungovalo, žádná kalibrace nebyla třeba...

Jak přepnout autorádio z windows na rádio? #5
Jak přepnout autorádio z windows na rádio? #6
Jak přepnout autorádio z windows na rádio? #7

maruz
hodnocení

Po najetí na start to vypadá takto - obr, pokračování a kliknutí na poslední link po tom startu to vypadá takto obr.

Asi mně nezbývá, než zkusit tu dírku na to tovární nastavení...

maruz
hodnocení

Ještě ty obrázky...

Jak přepnout autorádio z windows na rádio? #8
Jak přepnout autorádio z windows na rádio? #9

Čínsky neumím a bohužel mě teď nic jiného už nenapadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]