Nejste přihlášen/a.
Mám doma auto, které nepotřebuji. Loni na podzim jsem dostal k užívání služební a postupně se ukázalo, že soukromé auto nevyužiji. Auto jsem si kupoval nové 2 roky zpět. Z finančních důvodů jej prodávat nutně nepotřebuji ale zase mi příjde škoda aby jen tak stálo a časem jen víc ztrácelo na hodnotě. Teď je asi doba, kdy se auto bude prodávat špatně. Co radíte, myslíte že je lepší prodávat teď nebo počkat. Prodávat u prodejce nebo soukromě? (auto jsem nikdy ještě neprodával).
Prodal jsem pět let staré auto, které bylo jak z výlohy, najeto čtyřicet tisíc (ještě zbývaly dva roky záruky). V "áčkách" bez problémů. Jen to chce trochu smlouvat. Púvodní jejich cenu jsem odmítl, odjel jsem a po týdnu jsem se vrátil. Nakonec jsem ukecal o deset tisíc více. Oni vše zařídí, nemusíte se o nic starat, jen jim podepíšete plnou moc.
Pokud potřebujete peníze, tak Áčka ihned za 2/3 ceny, jak tu je zmíněno. Pokud zkusíte auto prodat sám, počítejte s tím, že se to potáhne několik měsíců, možná i let, a nakonec pravděpodobně budete na té ceně Áček. Nemluvě o smlouvačích a různé havěti, která vás bude otravovat. Já mám pocit, že soukromý trh s auty v ČR úplně zamrzl už před pár lety. Většina lidí preferuje čerstvý dovoz od překupníků, aby zde byli první majitelé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.