Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prodal jsem auto,řádně se smlouvou,atd.
Pro převoz vozu jsem novému majiteli zapůjčil OTP , který bohužel už asi měsíc nemůžu dostat zpět!
Auto potřebuji přehlásit na něj,samozřejmě,jenže to bez OTP jaksi nelze ...
Na auto platím povinné ručení,což mě štve nejvíce
Napadlo mě nechat si vystavit nový OTP (ztráta) a s ním poté auto přehlásit na něj.
Máte s tím zkušenosti a nějaký nápad jak toto vyřešit.?
Díky
Je to jediná možnost, jak malý TP získat, na úřadu vyplníte malou žádost o zápis změny, jako první změnu uvedete vystavení jiného malého TP za ztracený, jako druhý bod změnu vlastníka, uvedete zde osobní údaje kupujícího.
Pracovnice úřadu by Vám měla nechat vyplnit ještě oznámení o ztráte malého TP, tam uveďte, že malý TP ztratil nový majitel, kterému jste doklad zapůjčil, což je v podstatě pravda. Za duplikát malého TP zaplatíte poplatek 100,- Kč,. odhláška je bezplatná, na pojišťovně jste měl změnu vlasníka nahlásit hned po prodeji, že platíte pojistku za auto které jste prodal je Váš problém...
Doklady s vyznačením změny vlastníka pak pošlete dotyčnému poštou s dodejkou, dodejka se Vám vrátí jako doklad...Tím to proVás skončilo...Po vystavení nového malého TP je ten co byl prohlášen za ztracený neplatný...
Myslím ,že to co popisoval nu není pravada k převodu na nového majitele žádný malý TP u převodu nepotřebujete. Proč tedy žádat o vydání nového a platit. K převodu je potřeba poze veký techničák a udáje o novém vlastníkovi.
ale potřebujete ...
PRODEJ VOZIDLA - ODHLÁŠENÍ NA NOVÉHO MAJITELE
Náležitosti potřebné pro vyřízení:
- občanský průkaz nebo pas
- cizinci - doklad o pobytu
- technický průkaz (TP)
- osvědčení o registraci (ORV - malý technický průkaz)
- právnická osoba - originál nebo ověřená kopie živnostenského oprávnění nebo výpis z
obchodního rejstříku
- vyplněný tiskopis "Žádost o zápis změn údajů"
- plná moc - v případě zastupování
- bez poplatku
NE opravdu malej techničák u převodu nepotřebujete. Jděte vozidlo přepsat na nového majitele a uvidíte že ho normálně převedou.
Než sem opět napíšeš něco, co není pravda, přečti si už konečně ten paragraf číslo 12 Zákona č.56/2001Sb. Tam je jasně uvedeno, co žadatel o zápis změny údajů musí předložit. Žadatel žádá o zápis změny, je tedy povinen dodržet literu zákona.
To co tady píšeš o malém TP ,že je potřeba při přepisu na nového majitele je nepravda a zatím si stojím. Buď to neznáš a nebo nechceš přiznat svůj omyl v první odpovědi. Ještě jednou PŘI PŘEPISU VOZIDLA NA NOVÉHO MAJITELE NENÍ POTŘEBA MÍT U SEBE MALÉ OTP. Nový majitel staré OTP odevzdá při registraci na sebe a dostane nové.
Kdyby fungoval nesmysl podle tebe tak by lidem stálo spousta aut z autobazarů než se je oni uráčí přepsat někdy to trvá i měsíc. A přesto každý odjíždí autem a OTP spátky neposílá. Vy samozřejmně dělejte jak chcete. Jak jsem už několikrát psal reaguj na otázku tazatele. Doufám že si přiběhneš sám napomoc jako nespokojení uředník jako v jiných vláknech kde se vydáváš za dva.
Volal jsem na tři úřady : Mělník,Brandýs nad Labem a Praha ...
ano,všude je potřeba TP i OTP!
Na svůj názor, i na ten nesprávný má každý z nás právo...tazatel ať si sám vybere ten postup, který bude chtít...
Přesně tak,tazatel si vybral cestu strmější,tedy ztráta OTP a poté přehlásit ... co je psáno,to je dáno ...
a stát 2 hodiny na registru a pak se dozvědět že jsem uplně blbej,nechci.
Děkuji všem
Tak to se to ve velkém TP označí pokud při polořevodu starý majitel nemá OTP (ORV) Nový majitel při převodu na sebe odevzdá SPZ a starý OTP. Je to běžná praxe.
Pro nu číst umím psát umím pro tebe jsem raději pořídil obrázek. Už mně nebavý tvé arogantní urážky .Jseš obyčejný zamindrákovaný ubožák
Pokud umíš číst, zjistíš, že zápis ve velkém TP je z roku 2002, a zákon č.56/2001Sb. byl mezitím asi 6x novelizován, včetně navazující vyhlášky č.243/2001 o registraci, neurážím tě, protože s tebou to stejně nic neudělá, napíšu ti to popáté, přečti si konečně ten paragraf číslo 12 novelizovaného zákona, který jsem sem jen kvůli tobě nakopíroval a přestaň už tady plácat hlouposti a uvádět tazatele v omyl...
Zrovna jsem prodal auto a včera volal na pojišťovnu (kooperativa), co potřebuju ke zrušení povinného ručení. Řekli mi kupní smlouvu a zelenou kartu, nic o přepisu neříkali. Půjdu tam koncem týdne, tak uvidím. Pokud Vás štve povinné ručení, tak se běžte zeptat na tu pojišťovnu, dle mého to zrušíte i bez techničáku.
Když jsem prodal auto,chtěli u pojišťovny doklad o převodu na jiného majitele,prokázal jsem se starým TP,kde byla změna zapsána.Po zrušení pojistky jsem zaslal oba TP novému majiteli.
Tento způsob klade nároky na důvěru mezi oběma aktéry kupní transakce.Ideální je,když se vše provede při asistenci kupujícího a prodávajícího v jeden den a je po problémech.
JABRAKA
Co se týče pojišťovny - tak zrušit se dá na základě platné kupní smlouvy,malý ani velký techničák nepotřebujete.Pozor jen na jednu věc:A to, že dokud vozidlo na nového majitele není odhlášeno, jste stále VLASTNÍKEM vozidla a tudíž povinen platit povinné ručení, ikdyž s vozidlem jezdí někdo jiný.
Co se týče přepisu, při odhlášce musíte mít malý techničák,ten se při přepisu vozidla znehodnotí - přestřižením rohu,kupující takto znehdonocený techničák odevzdá při přihlášce.
POZOR na jedno, zápis v registru vozidel není důkazem ani dokladem VLASTNICTVÍ auta, tento zápis má jen deklaratrní charakter.Je to jen seznam, který slouží ke statistickým a informačním účelům.Pojišťovna samozřejmě osloví toho, kdo je tam jako poslední vlastním zapsán.Poslední vlastník pak musí do 30 dnů vysvětlil, jak to vlastně s tím vlastnctvím je. Povinnost něco prokazovat, klidně i u soudu, je ale na pojišťovně, která požaduje například uhradit dlužnou částku včetně penále..
Jak je vidět tak i dle tebe 6x novelizováný zákon č.56/2001Sb a navazující vyhlášky č.243/2001 funguje pořád stejně.
Takže pokud tady někdo plácá hlouposti a uvádí v tazatele v omyl jseš pouze ty. Kdybys byl opravdu uředník na odboru dopravy za kterého se vydáváš tak bys to znal. Pokud budeš mít zase potřebu někoho urážet o jeho gramotnosti tak se postav před zrcadlo a můžeš začít.
Další tvé výmluvy o nesprávném postupu úředníka falešného TP , 7 novela proběhla po 22.2.2010 a další bláboly mně už opravdu nezajímají hlavní je jestli jim věříš alespoň ty sám.
PROSTĚ A JEDNODUŠE MALÝ TP U ODHLÁŠKY NA NOVÉHO MAJITELE BÝT NEMUSÍ! Funguje to tak a věřím ,že to bude fungovat i dál páč to má svoji logiku.
Roztrhejte si občanky!
Včera jsem auto odhlašoval a musel mi být vystaven nový OTP za ztracený a poté auto odhlášeno,takže potřebuješ oba ...
Jak je vidět tak evidenteně ne. Pokud jste se řídil rady nu a nahlásil jste strátu tak se nedivte ,že vám vystavli nový ORV a zaplatil jste zbytečně 100Kč. Praxe kterou jsem popsl je uplně normální a běžná mnoho let což jsem jasně doložil a více se ktomu nemíním vyjadřovat. Přeji krásný den.
A nedela si kazdy urad tak nejak co chce? U toho naseho je uz roky cedule, ze bez ORV odhlasit NELZE a fakt to pry nejde... Je to proste de.bilni system kolem registraci. Ouradum jde IMHO o to, aby si mohli ORV procvaknout a tim zvysili pravdepodobnost budouci registrace starsiho vozidla na nenulovou hodnotu
Čím více nad věcí přemýšlím,půjde úřadu pravděpodobně opravdu o to aby člověk,který auto koupil s ním rok nejezdil na OTP,kolik bylo již takových příkladů ,takhle to ty blbouny donutí jít na úřad ... já bych ještě odevzával značky ,vystavil něco jako převozní zelené, pak by bylo jasně vidět,které auto je koupené a majitele by to donutilo téměř okamžitě jít na úřad
Ještě opravdu naposled zareaguji.
Ze zákona je dáno do jaké doby se musí převest vozidlo na nového majitele a pokud by to úřady hlídaly nemělo by se stávat ,že auto jezdí rok v polopřevodu. Pokud vás někdo nabádá k tomu aby jste falešně uvedl strátu ORV tak tím pádem taky zůstavá jeden naplatný ORV mezi lidmi. Jak zvláštní rada od člověka ,který hází paragrafy a striktně je dodržuje.
Několikrát do roka přijde nějaký známí nebo příbuzný a požádá ,abych se sním jel kouknout na auto které chce koupit,ač to dělám nerad pro dobrého známeho a příbuzného to jesně udělám. Postup je vždy stejný a záznam v TP obdobný. Nebudu to rozepisovat ,ale poštou přijde velký TP v odhlášce stouto poznámkou o odebrání ORV a je jedno z jakého kraje. Taky několikrát do roka chce někdo připravit auto na STK a zároveň ji zařídit celou. Pak mám taky možnost vidět tento záznam v TP pokud auto bylo kupované jako ojeté.
Což mně ,ale osobně mrzí je to že někdo prostě neunese že to může být i jinak než on řekl a začne urážet z negramotnosti a snažit se druhého zesmněšňovat. Toto jednání pana nu a dříve pod nickem nespokojený úředník je běžná praxe i na jiných forech. Než se s takovým to člověkem a jednáním dále setkávat raději končím na poradte.cz Věřím ,že pan Pavel Soldán mé žádosti o zrušení mé registrace vyhoví.
Jinak jak jsem psal přeji všem krásný den a hodně dobrých otázek a odpovědí. petronell
1.) Ze zákona je dáno jen nahlásit změnu do 10 dnů, registrace není změna, ale proces, tento proces zákon neřeší, jen ukládá povinnost registrovat, bez uvedení konkrétního termínu do kdy
2.) Úřad samozřejmě může cíleně vyhledávat auta, co jezdí rok v polopřevodu, ale vzhledem k výše uvedené skutečnosti je to vše, co může udělat...tedy cíleně vyhedávat auta...když tato auta cíleně vyhledá, co má dál dělat? Psát výzvu majitelům, že mají na sebe auto urychleně registrovat? Na základě čeho? Majitel musí sám o registraci požádat,když hodí dopis do koše tak se nic neděje,nelze jej nijak postihnout...Kdo bude tyto auta cíleně vyhledávat a kdo a proč by zbytečně platil poštovné, když to úřadu žádný zákon neukládá?Úřad auta registruje na požádání, a ne na výzvu úřadu.Úřad nemá přehled o tom, zda majitel auto v polopřevdu dál neprodal, nedaroval atd...
3.) Zasílání doklladů poštou a čekání měsíc na to, až někdo provede odhlášku a pošle konečně doklady majiteli auta do jiného kraje je nešvarem autobazarů a překupníků s auty, kdo auto prodává a je jen zprostředkovatelem nebo po vykoupení auta majitelem, má nechat zapsat odhlášku na sebe, a pak se nový majitel na základě kupní smlouvy se subjektem v polopřevodu po předložení velkého a malého TP bez měsíčního čekání na poštovní obálku s doklady přihlásí v místě svého trvalého bydliště, bez odebírání ORV . Je to problím toho, kdo kupuje auto bez dokaldů a souhlasí s tím, že mu něco bude posláno poštou. Doklady k vozidlu se předávají s vozidlem, a ne až za měsíc poštou.
3.) Než se konečně smažeš, přečti si ještě jednou ten paragraf 12 zákona číslo 56/2001Sb., prokážeš tím vlasntrí gramotnost, a k tomu jako bonus si přečti své minulé urážlivé příspěvky. Na hrubý pytel patří záplata, v mém případě byla jemná, sametová.
A co takhle kdybyste se shodli, že znění zákona nebo vyhlášky je jedna věc a jak jej konkrétní úředník uplatňuje do praxe jiná? Existuje na to spousta příkladů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.