Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chci se zeptat. Kde najdu přesně v autě Vzduchový + kabinový filtr.
Renault Thalia 1.2 r. v. 2010
Ideálně i s fotkou. Nemohu je najít.
Děkuji
Bohužel, neni!
Abych se dostal k vzduchovému filtru musel bych sundat celý kryt motoru.
A na to si netroufám. S Felicii jsem neměl při výměně problém. S Dacii jsem neměl problém, ale v Thálii je to něco jako bych dělal maturitu. Kde se vzduchový filtr nachází jsem asi (na 80%) identifikoval, ale jak se k němu dostat. Tak to jsem žádné video nenašel. A kde se nachází kabinový. Tak too nemám vůbec ani páru. Ale i tak díky za snahu. Aspoň jste to zkusil a to se cení
Vzduchový filtr je ve filtrboxu - černá bedna na obrázku. Po uvolnění spony boxu na škrticí klapce se celý box dá tahem vyjmout, pak odepneš víko té dolů vystouplé krabice na boxu a v ní najdeš filtr.
@protlacek11: Nemáš jiný motor, když na mé fotce i na tvé fotce jsou úplně stejné motory se stejnými filtrboxy a stejným postupem výměny vzduchovécho filtru.
Mám jinou Thálli! Rok výroby 2010, zdvihový objem 1149, 55kw.
Vzduchový filtr jsem asi (na 80% identifikoval), těžko se k němu dostanu. To bych musel sundat celý kryt motoru a souděl podle toho čím je tam uchycený tak bych při sundávání něco ztrhnul a nedal bych ho nazpět!
Kde je uložený kabinov? To nevim, šel jsem podle návodu které jsem našel na Youtube, ale asi to byla jiná thálie protože se na tom místě žádný vzduchový filt nenacházel...
Díky za pomoc. Seru se s tím cele odpoledne a dochází mi trpělivost. Dám to do ruky mechanikovy a kašlu na to. Nervy mám jen jedny...
Uložení brzdové a chládící kapaliny máš na úplně jiném místě než já. Video vubec nesouhlasí. Na videu je Thalii I (asi první řada) Tam kde jsou upevňovací šrouby mám já jen plasty. Video je na jinou Thalii!
Já mám Thallii II, 1149 cm/55 kw. Která se začala vyrábět od roku 2008. Já mám rok výroby 2010. Tudíž Mám THALII II (asi druhá řada)
Na Feliici 1.3 MPI jde snadno najít a vyměnit vzduchový filtr a pylový filt.
V mém nejnověším autě Dacia Logan MCV II jsem taky snadno našel a vyměnil Vzduchový + kabinový filter...
Ale na Renault thalii jsem bezradný...
Už jsem se z tím rozčiloval celé odpoledne. Dám to mechanikovy a seru na to... Díky za radu..
Dobry den. Mam podle technicaku uplne stejne auto a vzduchovy filtr je ze spodni strany toho cerneho krytu motoru na prave strane kdyz se divam na motor. Staci povolit sponu co drzi kryt na sani do skrtici klapky klic 7, povolit tri srouby ze spodni strany na prave strane u filrtu. Jsou to torx ale nevim jaky ted. Leva strana je na nacvaknuti. Jeste stahnout jednu hadici nahore tak 2cm tlustou. Ted jsem to delal nebot jsme koupili auto pred rokem a tak jsem se ted odhodlal tomu dat servis. Videl jsem to poprve a slo to.
Co me trapi je kabinovy nebo pilovy filrt nebo jak se tomu nadava. Ten nevim kde mam hledat. Kdyz jsem zvedl ten plast u steracu, tak se neda poradne nikde dostat. Ten kryt je v jednom kuse a bez sundani raminek steracu ven nepude. Alespon to tak vypada. Cumel jsem do toho a nepripada me, ze by tam nejaka kapsa na filtr byla. Vi nekdo jak to poznat kde ten filtr je?
Dekuji Cipisek.
Tady je to hezky vidět: forum.renaultclub.cz/...
Já stěrače nestahoval. Plastový kryt pod čelním sklem jsem velmi citlivě ohnul (co mi dovolilo pružení plastu) a dále již pokračoval podle zaslaného návodu. Práce úplně v klidu cca 15 minut i s čištěním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.