Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě prvního auta

Od: motok odpovědí: 14 změna:
Ahoj vsichni. Je mi 22 a cerstve jsem dodelal ridicsky prukaz. Nemyslim si, ze jsem uzasny ridic. Docela mam z toho stale strach. Ale k veci.
Mam limit 80 000 Kc a nejake drobne.
Nemohu se stale rozhodnout, jake auto koupit. V autoskole jsem jezdil na dvojkove Fabii ale do te fakt nejdu, auto se mi nelibi a chtel bych co do velikosti neco jako Octavii.
Mam ale dilema. Strasne moc se mi libi BMW 1, da se do 70 000 sehnat, neni to z machrovani nebo tak, ale jako auto se mi libi proste nejvice. Bohuzel vim, ze BMW je nakladne a to hlavne v pripade oprav.
Proto ta otazka. Jake auto? Momentalne jsem v situaci ze potrebuji pokoupit i dalsi veci, odchazi mi lednicka apod. takze i kdyby bylo auto do 60 000 a tech 20 bych usetril, taky bych se nezlobil.
Co myslite? Co byste mi doporucili? Auto pro zacinajiciho mladeho ridice.
Nebude extremne nakladne a aspon bude trochu k svetu, abych si mohl rict, ze se mi to auto libi.
Dekuju moc

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Když chceš opici tak potřebuješ mít i na banány, takže BMW a pod. ty sice koupíš, ale jak se cokoliv pokazí tak jsi dojezdil *smich* Jen první servis po koupi tj. rozvody a náplně - koukni kolik tě to bude stát a když se na to vykašleš tak riskuješ že ti motor udělá pápá. Kolik stojí jedna guma atd.

A nevim co tu furt lítak oktávky a Fobie, když koncern obecně je předražený a technicky na něm nic extra neni. Spíš naopak, když se podíváš na HTP, TSI s řetězem a podobný paskvily... Citroen, Pažout, Ford, Fiat - je spousta aut který jsou dobrý a srovnatelný auto stojí polovinu než koncern...

Fobie X Punto (1,2 8V), Oktávka X Tipo nebo ještě Marea (oboje nejlíp v JTD), Focus 1 nebo 2 v benzínu... Např Marea, sice stará piksla, ale dá se pořád najít slušný stav a ten stojí max. 20k (protože Marea) JTD motory patří mezi nejlepší, kastle moc nerezne, auto celkově je pohodlnější a prostornější než Oktávka, je z ní i mnohel lepší výhled... Hnusný tak to nikdo nešlohne *smich* Akorát bacha, když v tom začneš jezdit, tak hrozí že se z tebe stane Fiatista (taky jsem ohrnoval nos, ale časem zjistil že to vůbec nejsou špatný auta, hlavně motorově a řešením prostoru...

mathew
hodnocení

3x
Vzal bych Francouze nebo Itala, bude to nejnovější s nejlepší výbavou v nejlepším stavu a kazí se to jenom lidem v hospodě, kteří to nikdy neměli.

Souhlas. Před třemi lety jsem koupil Xsara Picasso z roku 2003, všichni se mi smáli jak jsem zblbnul - auto od žabožroutů. Servis to samozřejmě občas potřebuje, já s tím najedu cca 30 tisíc za rok po půlce Evoropy a občas i po polňačkách. Ale jinak se mi zdá že je to naprosto v pořádku, na plyn (BRC) plynař už dva roky nesáhnul, z vážnějších problémů (mimo opotřebované díly v řízení) byl jednou termostat a podruhé jakési relátko.

fugass*
hodnocení

3x
Hondy, toyoty, renaulty... Benzínové drží a opravy stojí prd. U BMW počítej s drahým servisem, ostatní jsou +/- za stejné peníze co se servisu týče. BMW stálo nové klidně 800tis a je to premiovka a ta se prémiově bohužel i porouchává a i tak stojí. Když koupíš něco za 50-60 tak počítej radši s nějakým penízem jako počáteční investicí. Rozvody, olej, filtry... Pohádkám od bazarníků že to je po servise nevěř. Kdo by se toho po servise zbavoval? Po stk být může, ale stk udělají známý a auto může být jakékoliv. Pohádky že v tom jezdil děda v neděli do kostela atd ať bazarníci vypráví někomu jinému. Koukni na opotřebování interiéru atd. Ideálně si vem s sebou někoho kdo tomu rozumí. Tak šťastnou ruku. Na první auto se nezapomíná.

hodnocení

2x

Nebude se ti to líbit, ale zrovna dneska jsem četl o ojetých Mazdách2. Spolehlivé motory (ne diesel!), nerezaví, překvapivě prostorný vnitřek, ceny kolem 50 - 60 tisíc Kč. Pro začínajícího řidiče ideální.

vilik*
Chtěl jsem mu napsat totéž, protože mám jednu v širší rodině, a článek jsem četl také.
Jen jsem nechtěl být za kazisvěta, který nechápe mladou duši, že nevybírá auto podle účelu a vlastní potřeby, ale nejvíc podle vzhledu.
Takže souhlas.

hop®
hodnocení

2x

Začínajícím řidičům většinou doporučuji něco levného, v čem se naučí jezdit, a u čeho jim nebude tolik líto, když to někde odřou o popelnici nebo trošku nabourají, a na co nebudou drahé náhradní díly. Nechci doporučovat konkrétní auto, ale třeba nějaká starší Oktávka by asi vyhověla. Hlavně aby měla platnou TK aspoň na rok, za tu dobu získáš nové řidičské zkušenosti a našetříš na něco lepšího, co Ti jako zkušenějšímu řidiči asi vydrží mnohem déle...

jirk*
hodnocení

1x

Dobrý den, doporučil bych Vám Ford Focus s benzínovým motorem 1,6 16v 74kW buď první nebo druhou generaci. Ceny náhradních dílů a servisu jsou dobré.

hodnocení

0x

Z titulu pojišťovacího poradce, tak bych doporučil něco "méně živého", tj žádný dvoulitr nebo třílitr. Cena pojištění je dost odlišná od slabších vozů. A z mé vlastní zkušenosti se služebními auty - dvoulitrové oktávky mají dost velký problém jezdit pomalu, takže když si řidič nedá opravdu velký pozor, tak je vděčnou lovnou pro "švesky". U havarijního pojištění (opravdu se vyplatí když člověk hodně jezdí) rozhodně není BMW mezi těmi levnějšími.

hodnocení

0x

Za 70 000 se dá sehnat BMW s nájezdem přes 200 000 km, i jen deset let staré ale v případě defektu se opravy nevyplatí.

hodnocení

0x

Řekl bych, že ač to nebudeš chtít slyšet a nejspíše to neuděláš, ta Fabie bude ideální.

Potřebuješ "řešit další věci, lednička apod." Bez ledničky se žije dost blbě a pokud je "apod." stejně důležité, není s odložením 20tis bokem co řešit.
Dále počítej s tím, že pokud koupíš ojetinu, čekají tě okamžitě další investice. Výměna oleje, rozvody, filtry, a pod. a to spolkne taky 10-20 tisíc.

krtek*

přesně tak... ...nechci tu dělat reklamu nebo inzerci...ale jednu bez investic bych mu prodal v té hladině co by rád*smich*

johnny55

Doporučil bych koupit nějakou ŠKODU Octavii jedničkovoé výroby z let 2002 . Můj syn si ji nedávno koupil a je spokojen

joudic*
hodnocení

0x
focus hatchback od 1.6L nahoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]