Dobrý den, mám problém s přehříváním u své felicie 1.9. Měnil jsem termostat i termospínač, ale problém je pořád. Když jedu tak mám zachvíli teplotu 110C. Ventilátor mám zapnutý na max a nepomáhá. Když otevřu kapotu tak horní hadice co vede do chladiče je horká, zatímco ta spodní je chladná a chladič je studený. Jakoby tam neprotékala voda. Ovšem když vypustím vodu přes spodní šroub, najednou je ten chladič teplý(voda tam musela protéct). Vodní čerpadlo by to nemělo být, horní hadičkou mi prostřikuje kapalina zpět do nádobky voda s vodou. Děkuji za případnou pomoc.
Netlakujou ti hadice od vody? Neni jen špatný čidlo teploty?
feldos*
Čidlo teploty by mělo být v pořádku, když mi ukazuje teplotu těch 110C tak nemůžu pomalu udržet ani ruku na té vrchní hadici co vede do chladiče. A s tím tlakem v hadicích nevím, když motor běží tak ty hadice v klidu můžu zmáčknout.
Necestuje ti voda v nádobce? Topí to normálně? Nepřestává třeba za jízdy topit? Múže bejt i přicpanej chladič Vyhod termostat a jed se projet bez něj jestli teplota poleze nahoru či ne
feldos*
Voda v nádobce normálně koluje. Topí to normálně, ale hlavně mám teď puštěný horký vzduch kvůli přehřívání. Možná ten chladič jestli není zanesený. A ten termostat mohu vyndat? Nemůže to něčemu vadit?
Ne ničemu to nevadí de jen o to zjistit jestli se to přehřívá Pokud ano tak chladič nebo vodní pumpa pokud nebude tak termostat
feldos*
Dnes jsem to vyzkoušel a vůbec se nepřehříval. Teplá voda jela krásně přes chladič a to stejné byla teplá i ta horní hadice tak spodní co vede do chladiče. Motor se při delší jízdě zahřál na 70C a dál nešel. Bude to v tom termostatu, ale přitom jsem ho kupoval nový. Dával jsem ho stejně jak ten starý. Dělal jsem to sice prvně, ale nemá být přímo v nějaké poloze tam usazený? Děkuji za radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.