Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat punto - vstřikování

Od: jendad odpovědí: 7 změna:

Rozsvítila se žlutá kontrolka - vstřikování . V návodu je jedtě dál opatrně a do servisu. Motor občas kuckne - ztratí výkon . Když je studený , tak šlape bezproblému . Klidně i kontrolka zhasne. Až se motor zahřeje , tak občas jakoby vynechává a ztrácí výkon. Když to nechám zahřát až se zapne ventilátor a nechám tak deset minut na volnoběh , tak motor se začne klepat a běží jak traktor . Z výfuku se nekouří .

Co by to mohlo být?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Třeba svíčky - náka bude vadná
Měnil je někdy někdo?
jendad
hodnocení

Svíčky jsem měnil napodzim . Mají najeto 4tis. km.

Myslíte že to bude eletrika? (cívka , kábl )

Ještě doplním , že to začlo blbnout když jsem auto umyl vapkou (motor ne)

Myl si motor wapkou a sme doma voda se dostala kam nema a zlobí to
Mohla se se dostat do konektoru nebo zapalovaní
Nebo mohl odejít i vysokonapětovej kabel
jendad
hodnocení

Motor jsem nemyl :) . Auto mám cca 10 let a vždy jsem ho vapkou myl (karoserii) . Jediné co mě napadlo je tam čidlo u výfuku . To by mohlo mít na to vliv?

Vapkou to myji klasicky , že ošplíchnu i spodek (pistolí tam ošplíchnu zevnitř kola . Ale to má podběhy .

Pokud umíš měřit změř kabely ke svíčkám maj mít hodnotu 3 až 10 kiloohmú
Na vejfuku neni čidlo ale lambda sonda je li dobra či ne zjistí diagnostika
Pokud se to hadá jede na 3 tak typuju na problém se zapalováním bud svíčka nebo kabel nebo cívka
jendad
hodnocení

Díky za info . Jsem právě v pondělí objednaný na servis . Tak aby mě nevěšely bulíky na nos . Ale asi to bude jak povídáte . Bude na vině ta vlhkost z myčky. Měl jsem právě obavy z toho volnoběhu , kdy se to klepalo a chrochtalo jak traktor. Divné je že za studena to jede jak fík.

asd1

Projdi konektory který jsi vapkou mohl prolít ;) Jinak zapalování obecně svíce kabely cívka, kabeláž hlavně ke snímači polohy kliky apod. Konektor rozpojit, vysušit, prostříknout kontaktolem, zelený piny vyčistit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]