Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva o smlouvě budoucí se směnkou

Od: evac* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit. Dne 14.2.2010 jsem na základě smlouvy o smlouvě budoucí předala automobil Mercedes Vito. Smlouva byla řádně sepsána a zajištěná směnkou na kupní cenu vozidla 50.000,-Kč s tím, že cena je stanovena ke stavu vozidla. Peníze jsem měla dle příslibu dostat nejpozději v pátek 19.2.2010. Několikrát jsem klientku kotaktovala, zprvu nebrala telefon a 22.2.2010,když jsem ji telefonovala ještě ohledně jiné záležitosti m mezi řeči sdělila že mi auto vrátí. Dle smlouvy však běží platnost směnky, která byla splatná 28.2.2010. Paní mi 26.2.napsala v 15.23 SMS, že mi auto vrátí v úterý. OPRAVDU NEVÍM JAK SE ZACHOVAT. DĚKUJI ZA RADU

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

1.) Zachovejte se tak, že se poučíte a už nikdy nikomu nic bez zaplacení nedáte. Nejste charita.

2.) Máte dvě možnosti, buď se soudit, bude to chvilku trvat, ale peníze nakonec dostanete, nebo směnku můžete prodat za hotové firmě která se tím živí...vymáháním pohledávek...plnou částku ale nedostanete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]