Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odřená pneumatika o obrubník

Od: kwnd odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, dnes se mi povedlo udělat zařez do pneumatiky o ostrý obrubník viz. foto.

Zářez není hluboky, pouze povrchový pár milimetrů

Lze na takové pneumatice ještě jezdit nebo by bylo lepší ji vyměnit?

Děkuji za rady.

Odřená pneumatika o obrubník
Odřená pneumatika o obrubník #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkau
hodnocení

0x

Taky se mi to stalo a použil jsem na opravu obyčejné vteřinové lepidlo. Dokonce mi tím poškozeným místem utíkal vzduch, ale vteřinové lepidlo a guma jsou ideální kombinace. Pneumatiku jsem pak bez problémů dojezdil...

asd1
22.04.20 12:23

*zed*

hodnocení

0x

Odřená pneu a únik vzduchu? Vzpamatuj se a nech tu gumu opravit!

Vteřinové lepidlo na pneu*sok*

mak*
hodnocení

0x

Vteřinové lepidlo je jen psychologická oprava. "Pouze pár povrchových milemetrů", problém je, že v tomhle místě má pneumatika tloušťku tak 5mm, takže jestli nějaké 2-3mm chybí, není to málo. Pokud to ale nedělá bouli, pokud s tím nebudete jezdit po dálnici a pokud v tom místě netrefíte obrubník znovu, tak se s tím asi jezdit dá. Výměna je ale samozřejmě jistota.

asd1

Hadr je těsně pod tim a kousek je i vidět = tohle bych bez milosti zahodil..

kwnd
hodnocení

Takže je na tom už riskantní jezdit? Potřeboval bych na tom ještě minimálně zitra dojet k doktorovi. Který je poměrně daleko a část se jede po dalnici.

Ale není. Hoď to na zadek, jezdi rozumně a normálně ji dojezdíš.

mak*

Já žádný plátno na fotce nevidím, ale nehádám se.

Po dálnici můžete, ono nejde ani tak o zvýšené namáhání, ale když vám bouchne kolo při 150km/h, je to mnohem větší "sranda" než při 80km/h. Takže po té dálnici bych raději jezdil max tak stovkou.

kwnd
hodnocení

Po dálnici jezdím tak 110km/h, snad k tomu nedojde :) Po té cestě už to chci právě přezout na letní.

asd1

Na přímce mezi středem nehtu a středem vločky, malý tmavý flíček - to vypadá už na kord...

A vzhledem k tomu že to je ojetý Nexen tj. lowcost, tak by letěla. Těch pár korun nemá smysl šetřit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]