Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravená pneumatika

Od: had186® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den rádcové, zatím jsem měl ve všech autech klasiku rezervní kolo. Tentokrát mám sadu na opravu. Kompresorek a jakási těsnící hmota. Chtěl bych se zeptat, jestli pneumatika opravená tou těsnící hmotou je i po opravě provozuschopná, i když dírku to zalepí, nebo je to po návratu na vyhození a koupení nové pneumatiky. Slyšel jsem několik názorů,které se různí. Děkuji předem za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Je to na dojetí do servisu a vyhazov. Pneuservis je navíc rád, že od toho sajrajtu musí čistit ráfek *smich*

Navíc pokud při defektu nezastavíš hned, tak je obvykle guma na hadry a lepidýlko s kompresorkem ti je víš na co. Je to jen aby se vlk nažral. Pokud nemáš asistenci v dosahu, tak jsi bez rezervního kola v řiti.

= Dobré pro blondýny se zajištěno asistencí, a to jen kvůli splnění předpisu...

hodnocení

5x
Tydle lepící sady sou naprd zlatá rezerva
Vem že tu gumu trefíš z boku tak si bez rezervy v háji

hodnocení

5x

Ta sada je dobrá akorát tak na zku.vení jinak zdravé pneumatiky. Ve svých autech zásadně vozím rezervu, protože po cca 50 letech zkušeností s vadami pneu to vždy byly buď průpichy, v nich předmět zůstal, dojel jsem do pneuservisu, kde to odborník zalepil obvykle bez demontáže a jelo se dál. Nebo to byla havárie pneu, kdy došlo k jejímu roztržení a pak by oparvná sada byla na ... , no asi víte na co.

Takže rezervu s sebou. Pak pokud máte alu disky, pak "trhák" na povolení kolových šroubů (kříž nestačí ani pro chlapa, o ženě nemluvím) a příslušný solidní hever. Některé hevery v základní výbavě stojí za ... viz kousek výše.

doplněno 22.04.20 11:58:

@asd1: Za tu dobu, po kterou jezdím a nechávám si opravovat "píchlé" pneu se mi nestalo, že by "knot" nevydržel až do úplného ojetí opravené pneumatiky. A že těch oprav už bylo! Takže já osobně to považuji za plnohodnotnou opravu "píchlé" gumy.

doplněno 22.04.20 12:14:

@asd1: Netvrdím, že netěsnící neexistuje. Ovšem je to i o tom, jak kvalitně to ten "gumař" udělá. Takže s tvými zkušenostmi změň v první řadě gumaře. Já se na svého mohu spolehnout. Pokud to není tvůj případ, znovu říkám: Změň gumaře!

asd1

Že jsi netěsnící nepotkal neznamená že neexistuje ;) Ostatně noty od výrobce jsou jasné - není to plnohodnotná oprava. Když už, tak "hříbek" zevnitř, ovšem servis je líný sundavat gumu nebo zákazník připlatit zouvání tak se to vzrne zvenku a hotovo..

Občas nejen netěsní, ale vylítne celej = kolo prázdný za pět vteřin = ve vyšší rychlosti guma na hadry, to se ta úspora dvou stovek vyplatí *smich*

fugass*
hodnocení

4x
To už je lepší při píchnutí opravná sada s knotem za asi 90kč. Není to kdoví co, ale najedou se na to tisíce km.
asd1

Knot zvenku je taky provizorní na dojetí. I z praxe, pár jsem jich už viděl ucházet. Ale rozhodně lepší než ty utěsňovače.

radis
hodnocení

4x

Ta čistící hmota je něco, za co vás v servisu proklejí. Totálně to zajebe celý ráfek. Pneumatika je samozřejmě na vyhození.

hodnocení

2x

příklad: jel jsem pracovně do fabriky, někde jsem přejel odstřižek plechu v nové pneu 6cm řez...pneu na vyhození, neopravitelná, myslíte že by tohle zvládla nějaká vodička? hodil jsem rezervu a jel dál, co bych dělal bez rezervy? no jedině někam zavolat, takže za mě jedině plnohodnotné kolo, protože mělo stejný vzorek, a ostatní byly teméř nejeté, tak jsem ho na autě nechal a ne razervu pak koupil obyč levnou pneu...

hodnocení

Děkuji za názory, myslel jsem si, že to bude stát za prd. Osobně jsem ani z toho moc dobrý pocit neměl, zlatá rezerva. Jdu shánět. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]