Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava odklonu kola

Od: jank* odpovědí: 4 změna:
Ahojte, na levém předním kole mám odklon do "A". Pravé je v pořádku. Vyměnil jsem tlumiče, pružiny, ramena, horní uložení a kosti stabilizátoru a změna žádná. Štve me to protože se mi moc sjíždí pneu z vnitřní strany a hučí to. Už zbývá vyměnit jen těhlice ale je to docela náročné a bojím se že ani po tom to nebude srovnané. Proto se zeptám, co když se vypiluje oválná díra na na tlumiči aby se to dalo pěkně posunout vůči těhlici? Na tlumiči jsou 2 díry do těhlice. Když už bych to vypiloval do oválu, nebude se to posouvat?
Auto Fiat Stilo 1.9. Mcperson náprava. A co excetricke šrouby?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Raději bych hledal příčinu závady. Auto může být po nehodě a je hnuté horní uhcycení tlumiče, může být hnutá nebo špatně (křivě) namontovaná nápravnice, nakonec ani případně ohnutá těhlice by nebyla první ani poslední.

Vypilovat díru v tlimiči je možné, ovšem je to náhradní řešení. Excentrický šroub je trochu nesmysl, pokud nejsou k tomu uzpůsobené příslušné otvory.

PS: Souběh předních kol je v pořádku?

doplněno 19.04.20 21:42:

Kterou díru vypiluješ je vcelku jedno. Jen piluj správným směrem: Horní díru ven (od tlumiče) popř. spodní díru dovnitř (k tlumiči).

doplněno 19.04.20 23:11:

@dabel: Stilo má stejný čep pro obě strany.

jank*
hodnocení

Sbíhavost je OK. Po nehodě není. Tohle se dělo nějak postupně až jsem si jednoho dne všimnul že oproti ostatním autům mám ja LP kolo do A. Pravé je OK. Kdyby byla pohlá napravnice tak to pohne i s PP kolem že ano? Takže co to vypilování tlumiče, spodní nebo horní díru?

hodnocení

0x

A včem je tedy chyba? Který díl je vadný, že to nejde uvést do standardního stavu...?

hodnocení

0x
Jen uvaha vozy mívaj levý a pravý čepy a to jak spodní tak na řízení - neni možný že došlo k náký záměně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]