Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uzamknout vlek za autem

Od: ladislavtikal* odpovědí: 12 změna:

zdravim vsechny tak to uz padlo i na me potrebuju poradit jak muzu uzamknout vlek za osobni auto ktere bude zaprazeno za autem proti kradezi nikde tam neni zadny uchyt nebo dira jak to vymyslet? diky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Abych se přiznal ještě jsem takovou "žehličku" neviděl aby nešla zamknout buď vysacím zámkem a nebo origo FAB. Pokud tam ,ale opradu není díra kde se provlékne vysací z. tak ji jednoduše vyvrtat nebo si pomoci ještě řetízkem.

stafan*
hodnocení

0x

Ladislave skutečně tam nic není čím se dá uzámknout zajíšťovácí páka? Já uzamknu zajišťovácí páku malou FAB-kou, kolega visácím zámkem. Je to ale uzpůsobené k tomu už od výrobce a nějaký zásah do konstrukce není možný. Muselo by se vymyslet něco navíc, nějaké další zajíštění.

doplněno 28.02.10 20:16:

Petronell mne předběhl a taký se tomu diví.

hop®
hodnocení

0x

Ani já jsem ještě něco podobného bez možnosti uzamknutí neviděl. Ale rád se poučím, můžete posla foto, případně uvést výrobce a typ "žehličky"? Dík

hodnocení

0x

V nejhorším případě (kdy OPRAVDU) spřáhlo nemá zamykání lze v každém případě přece použít řetěz a visací zámek

hop®

Ano, řetěz máme, ten je pro vlek předepsaný jako jištění při odpojení žehličky. Ale kam ho zamknu?

ladislavtikal*
hodnocení

fotky jde mi o to aby se to dalo zamknout jak za auten kdyz je to zaprazeny nebo to nekde stoji

doplněno 01.03.10 11:17:

zehlicka je alba

Jak uzamknout vlek za autem

ladislavtikal*
01.03.10 11:17
hodnocení

1

Jak uzamknout vlek za autem #2
cacab*

Na tu rukojeť bych navařil oko s kousken řetízku a oko na oj aby se to dalo zamknout visákem v zavřeným stavu.Taky to tak mám

ar*

Toto je německá žehlička a i ona měla původně na zamykání takový třen který se zastrčil na páku a zamknul.

Já bych to řešil tím ,že bych použil kousek řetísku a visací zámek. Dovolil jsem si to nějak namalovat,snad to bude srozumitelné.

doplněno 01.03.10 11:41:

no koukám že máme s cacab stejnou myšlenku, než jsem to nasmolil tak to pospsal podobně:)

doplněno 01.03.10 12:20:

Jinak cacab jasně dostává dobrou

Jak uzamknout vlek za autem #3
hop®

Fotky výmluvné tento typ jsem ještě neviděl.

Bohužel není foto v zavřené poloze, napadly mne teoreticky dvě možnosti: při zacvaknutí se posune čep a pokud vznikne díra, dal by se tam prostrčit nějaký šteft s dírou pro visací zámek. Dále mne zaujaly dva výstupky nahoře na rukojeti, mohly by tam být kvůli zabránění posunu jakéhosi třmenu. kterým by se tato rukojeť opásala a nějak zamkla. Ovšem přemýšlím "nahlas", možná jsou to oba nesmysly...*nevi*

ladislavtikal*
hodnocení

to me napdalo taky tam dat paskovinku nebo zbrousit kulatinku treba ze sroubu hned jedna strana by byla hotova ale bohuzel tam vyjede jako by kolibka vevnitr a nic silnejsiho se tam neda

ladislavtikal*
hodnocení

jinak diky vsem davam po bodu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]