Nejste přihlášen/a.
Pokazil se mně motor na autě a autobazar nechce reklamaci uznat. Jejich argument je, že auto od nich odjelo v pořádku a já se ozval až po měsíci a půl. Zašel jsem za soudním znalcem v oboru automobilovém a ten po 14-ti dnech (vyjel si data z autorizovaného servisu, atd. atd.) a ve znaleckém dokumentu jasně napsal, že šlo o skrytou vadu.
Někde jsem četl, že znalecký posudek má velkou váhu. Dá se vůbec zpochybnit, uznat? Nebo opravdu je brán k tomu velký potaz. Mám strach, že ani po tomto autobazar reklamaci neuzná, což snad ani možné být nemůže, ne? Nechci, aby to došlo až na soud, což bych viděl na protahování snad na rok, dva ... tři?
Proč by nebylo možné, že autobazar i přes Váš znalecký posudek reklamaci neuzná?
Je to poměrně pravděpodobné...že neuzná. Vy pak musíte dát věc k soudu...a autobazar si vezme svého soudního znalce..a v jeho posudku bude..hádejte co? Soud potom asi nařídí dalšího..třetího "nezávislého" znalce..a co bude v jeho posudku, to už těžko říct.
A jak to celé dopadne? No...za dva...tři...a více let nám dejte vědět.
Samozřejmě, že se dá zpochybnit a je téměř jisté, že posudek, který nechá udělat bazar dopadne přesně opačně takže pak bude záležet na tom co na to soud... Taky jde o to o kolik jde peněz pokud o pár stovek tak je možná bazar vyplatí, když uvidí, že do toho šťouráte, ale pokud o stovky tisíc tak vám nic zadarmo a bez boje nedá
No auto stálo skoro 200 tisíc. Existuje ale záznam v autorizovaném servisu, který majiteli po záruční době (před 2 roky) doporučuli majiteli u nich nechat vyměnit důležité díly na motoru. Mám tam i servisní knížku, kde servis následně je dělaný v neautorizovaném servise. Myslím, že i tohle je docela zásadní. Původní majitel v podstatě o problému motoru věděl.
Pokud je v autorizovaném servisu záznam tak je otázka zda je to skrytá vada, protože stačilo vyvinout přiměřené úsilí a mohl jste to vědět ještě před koupí. Osobně bych vás poslal do háje, protože auto máte zkoumat před koupí a ne až když zastaví Možná se pletu, ale nevypadá to, že by jste měl nějakou velkou šanci na výhru, spíš bych to viděl na výhru toho bazaru
mathew: tak tohle mi řict, tak tě pošlu tam, kde ani slunce nesvítí já nemám žádnou povinnost nic zjišťovat...já mám jen povinost podepsat a zaplatit, když to chci...to, že se někdo zajímá, je pouze jeho dobrá vůle... pokud není někde výslovně uvedeno, že auto není způsobilé provozu nebo není na ND, tak musí být provozu schopné...nehledě na to, že má záruku 6 měsíců od koupi auta, takže skrytá neskrytá..reklamovat, vrátit..opravit..
Povinnost sice nemá, ale pak se zákazníci dělí na ty, kteří spokojeně jezdí a na ty kteří to auto táhnou nejdříve k soudnímu znalci a pak na vrakoviště, protože ten spor projeli a už nemají ani na opravu
a přitom řešení je velmi jednoduché...udělit povinost autobazaru prodávat jen technicky způsobilé vozy
technicky zpusobile v dobe prodeje bylo a na to ze bude technicky zpusobile tyden po prodeji ti nikdo zaruku neda, znam lidi kteri dokazi spalit spojku 300km od vymeny
povinnost kontrolovat nemas jenze pak se lidi nemuzou divit ze auto stoji, ztraci na cene, ceka se na soudy a kdyz dobehne soud tak se zjisti ze auto uz ani nema cenu opravovat
Jaký autobazar (pro zajímavost, zda je to ten co si myslím)?
Jak vysoká je cena opravy? Zkuste dojít do bazaru znovu s tím posudkem. A pokud je oprava pár tisíc, tak když vám to bazar zamítne, tak jim třeba navrhněte dohodu, že to zaplatíte "na půl".
Jinak jedině soud, auto vám bude 5 let někde hnít a výsledek soudu je nejistý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.