Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srážka se zvěří a pojištění

Od: nick* odpovědí: 2 změna:
Ahoj srazila jsem srnku, volala jsem policii, mám pojištění na srážku se zvěří. Jak mám postupovat abych neudělala chybu co se týče pojištění?
Muzu s autem prozatím jezdit dal do zaměstnání?
Mam volat někoho předně z pojišťovny aby si to vyfotil?
Mam typ auta škodu.
Kde to dat opravit, můžu normálně u autorizovanýho prodejce? Auto je koupené z autobazaru.
Děkuji.
Jak dlouho to celé trvá?
Moc děkuji za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Zavolejte do své pojišťovny, nahlaste škodu a postupujte podle dohody s likvidátorem.

odchytova*
hodnocení

1x

Důležitej je ten papír od PČR o nehodě..
Nafoťte si škody na autě (včetně zbytků srnky), záznam a fotky pošlete na svou pojišťovnu, určitě mají online formulář na nahlášení nehody (případně telefon / email).
Opravovat to zatím nedávejte - záleží, co máte ve smlouvě. Jestli smluvní servis, pozor ne každý autorizovaný servis je smluvní. Nebo jestli to může být jakýkoliv. Do smluvních servisů se stačí objednat, do obyč je potřeba napřed, aby auto zkouknul likvidátor a popsal škody.
Záleží, jak moc máte auto rozstřelené, ale větší problém je čekačka na likvidátora (cca týden) a další problém pak souvisí se servisem, těch smluvních je málo... + je období přezouvání pneu.. Takže se nebojte objednávat "dopředu".
Pokud auto nemá trčící ostré hrany a je pojízdné (není třeba proražený chladič), tak se s ním jezdit do práce normálně může.. (klidně se pochlubte fotkama nebo videem.)
A ještě poslední věc, nezapomeňte si, až bude po všem, pojištění střetu obnovit. Zpravidla zaniká..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]