Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Už od mala se mi líbily oktávky, možná si řeknete že se klukovi mají líbit BMWčka a audiny, ale ne, jsou to právě ty škodovky. Každé představení aut od škodovky sleduji, vždy se mi hned na první pohled zalíbí a musím ji mít. (auto ale ještě nemám žádné).
Nová octavia IV je neuvěřitelně pěkná, hlavně se povedl ten interiér- volant, řadící "páka"v automatu. Jediný co se nepovedlo je ta cena. Od 600 tisíc, když k tomu dáte automat, klimatizaci, navigaci a další věci, skončíte na 900k. Takovou pálku za oktávku...kombi pak o 40 tisíc dráž. Proč je to tak drahý? Zde je možnost úvahy, že lidi mají peníze, protože už dlouho nebyla válka a ročně si vydělá 1 rodina zhruba 500k (odhad), proto jsou ty auta tak drahý. Lidi to koupí.
Když se podívám do bazaru, našel jsem například tohle. Trojková oktávka v plné výbavě L&K pod 400tisíc. To se mi zdá finančně daleko lepší volba než ta nová. Je na ní něco špatně?
Za 400 tisíc se dá v základu pořídit kamiq - fabie ve vyšším. Cena Kamiqu odpovídá fabii. Motory stejný, když si dáte do fabie kombi výbavu, která je v kamiqu v základu, ceny budou srovnatelné. Proč se teda potom ceny kamiqu a fabie combi tak hodně liší v bazarech? Mírně ojetý kamiq - 400k. Mírně ojetá fabie Kombi Style - 350k. Přitom jsou uplně stejné.
Myslíte si, že postupem času cena nového kamiqu a oktávky klesne? Například i vlivem nedostatku peněz kvůli omezení činnosti podniků? Osobně si teda myslím, že lidi, kteří momentálně nepracují nejsou ti, kteří by si koupili auto za milion.
Tak to bych si nekoupil. Interiér vypadá jako v posledním favoritovi. Ale pravda, na nákupy jednou týdně to stačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.