Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oktávka..pokec, cena nova IV vs. bazar III

Od: lolipop odpovědí: 4 změna:

Ahoj. Už od mala se mi líbily oktávky, možná si řeknete že se klukovi mají líbit BMWčka a audiny, ale ne, jsou to právě ty škodovky. Každé představení aut od škodovky sleduji, vždy se mi hned na první pohled zalíbí a musím ji mít. (auto ale ještě nemám žádné).

Nová octavia IV je neuvěřitelně pěkná, hlavně se povedl ten interiér- volant, řadící "páka"v automatu. Jediný co se nepovedlo je ta cena. Od 600 tisíc, když k tomu dáte automat, klimatizaci, navigaci a další věci, skončíte na 900k. Takovou pálku za oktávku...kombi pak o 40 tisíc dráž. Proč je to tak drahý? Zde je možnost úvahy, že lidi mají peníze, protože už dlouho nebyla válka a ročně si vydělá 1 rodina zhruba 500k (odhad), proto jsou ty auta tak drahý. Lidi to koupí.

Když se podívám do bazaru, našel jsem například tohle. Trojková oktávka v plné výbavě L&K pod 400tisíc. To se mi zdá finančně daleko lepší volba než ta nová. Je na ní něco špatně?

Za 400 tisíc se dá v základu pořídit kamiq - fabie ve vyšším. Cena Kamiqu odpovídá fabii. Motory stejný, když si dáte do fabie kombi výbavu, která je v kamiqu v základu, ceny budou srovnatelné. Proč se teda potom ceny kamiqu a fabie combi tak hodně liší v bazarech? Mírně ojetý kamiq - 400k. Mírně ojetá fabie Kombi Style - 350k. Přitom jsou uplně stejné.

Myslíte si, že postupem času cena nového kamiqu a oktávky klesne? Například i vlivem nedostatku peněz kvůli omezení činnosti podniků? Osobně si teda myslím, že lidi, kteří momentálně nepracují nejsou ti, kteří by si koupili auto za milion.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Jsou lidi, co na taková auta mají, pak jsou lidi, co na ně sice nemají, ale musí je mít, a pak jsou lidi, co místo bazarové oktávky koupí nové tohle: skladovevozy.citroen.cz/...
Mně se paradoxně design aut značky Škoda povětšinou líbí, v tomto jsem asi trochu zvrhlý, ale veškeré zboží si kupuju nejen s ohledem na vzhled, ale i na užitné vlastnosti. A poměr mezi nimi mi říká, že Lamborghini na páteční cestu do Kauflandu nepotřebuju.
lolipop
hodnocení

Tak to bych si nekoupil. Interiér vypadá jako v posledním favoritovi. Ale pravda, na nákupy jednou týdně to stačí.

vilik*
Já se budu opakovat, ale jsem toho názoru, že když potřebujete a máte na to, kupte si to lambo. Já si klidně koupím na běžné ježdění třeba do práce něco praktického, a zrovna vzhled interiéru u mě takovou roli nehraje. A jestli vyhodnotím pro mé potřeby jako nejlepší Dácii Logan nebo Hyundai i10, nebo Berlingo na paletu nákladu, tak koupím to, protože nevyhazuju peníze na to, aby okolí čumělo, ale abych se relativně pohodlně svezl.
Pamatuji si na diskuzi, kdy mi na moje první auto kolega řekl, že on sám by si takové nikdy nekoupil. Přitom on měl auto po rodičích. Tehdy jsem mu odpověděl, že na rozdíl od něho jsem si auto koupil podle sebe a za své. A byl ticho.

hodnocení

0x
Fabia vs. Kamiq
Kia Rio vs. Stonic
Peugot 208 vs. 2008
Renault Clio vs. Captur
Několik příkladů kde druhé auto je vżdy vyšší a cenově třeba o 50-80 tKč dražší (ať nové či ojeté).
Jestli někomu stojí za vyšší posez si připlatit, proč ne.
Ale že by v těch vyšších autech bylo více místa (adekvátně k ceně), to zase nee.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]