Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření policejní octávkou

Od: elles odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám jeden dotaz ohledně měření policií. Včera jsem jel mimo obec na 90. myslím 120-110. Ihned co jsem si všimnul modré octávky jsem zpomalil na 90. Vím, že radary dokáží auto změřit z jákekoliv strany, ale můj dotaz zní, jestli mně policajti můžou poslat výzvu k zaplacení pokuty, i když mě nezastavali, nebo mě mohou pouze pokutovat, pokud mě dojedou a zastaví? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já mám těžší nohu, ale teď si dávám pozor, jsou na každém rohu. Po cestě do práce (25 km) stávali nejvíš na jednom místě, teď jsou na čtyřech, a to i ráno před šestou. Oteplilo se a navíc dostali pokyn se kvůli koronaviru vyhýbat osobnímu kontaktu s řidiči. Takže se jim splnil policejní sen, nekontrolují prakticky žádné jiné přestupky, jen sedí na zadnici a koukají na radar.
doplněno 14.04.20 14:45: nejvýš
doplněno 16.04.20 19:31: Brněnsko. Ani je nezbytně nemusíte vidět, když vás na ně neupozorní navigace. Stojí za bukem a měří, nebo jezdí v neoznačených autech. Chybí už ale druhá viditelná hlídka, která by jindy stavěla.
lee*
Tak by me jen zajimalo, odkud jste. Ja od vypuknuti korony jezdim denne docela dost - proste nemam do ceho pichnout, tak leckdy jedu jen tak... Sjezdim pulku kraje a o policajty nezakopnu :-o Parkrat jsem videla nehodovku, ale jinak nikde nic. A to jsem se na ne schvalne zamerovala, kdyz rikali, ze zacnou vic hlidat. Nerypu, nemyslim to spatne, jen by me to zajimalo

hodnocení

1x

Jen doplním jak to v této době s měřením rychlosti a následným zastavením řidiče zřejmě je idnes.cz/...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ja si dneska vsimnul cerne octavky, mam se taky bat?

muzou

hodnocení

0x

Asi to nebyli policajti, protože ti by tě zastavili a omázli na místě. Ovšem i kdyby tě z jakýchkoli důvodů změřili a nezastavili, může ti příjít výzva k zaplacení. Ale nejspíš to bude jen za správní přestupek provozovatele vozidla, protože řidiče většinou neustanoví.

elles
hodnocení

Policajti to byli. Byla to světle modrá policejní octávka a při průjezdu jsem si všimnul radaru umístěného na palubní desce. Ke všemu ještě měli vesty, takže jsem si jistý. Teď je otázku, zda-li měřili směr, ve kterém jsem jel. Stáli na krajnici v mém pruhu ale auto stálo zadkem ke mně... jakobych ho předjížděl. Takže pravděpodobněm měřili auta, která jela naproti mě. Přece mě ale nebudou měřit zezadu? Nebo se pletu? To jako když sedí za volantem tak vidí i záznam za ním? Přeci je nesmysl, aby ten radar mohl být 360stupňový.

Ten radar na palubní desce jste viděl, jo? A jste si jistý, že to byl radar a ne hrnek na kafe, jo? Ve stodesetikilometrové rychlosti? Jinak bych doporučil, abyste se šel dobrovolně přihlásit, když neumíte porušovat zákony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]