Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW Touran 2009

Od: acs22® odpovědí: 7 změna:

Zdravím potřeboval bych se poraditu VW Touran 77kw 2009 nám vypadl u práveho předního světla takový ten kroužek kolem čočky.Jde se k tomu dostat a nasadit a nebo je to zalepené ve světle?

Děkuji za radu

VW Touran 2009

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

1x
Krycí plexi bývá přilepeno po obvodu. Lampu je třeba nahřát ve velké troubě nebo horkovzdušnou pistolí viz video a kroužek nalepit, nacvaknout zpět. Poté zase slko prilepit zpět. Na videu mění standartní halogen za čočku, to se vás netýká, jen to rozdělání.

youtu.be/...
hodnocení

Děkuji vyzkouším to lepší jak kupovat nové světlo díky :)

fugass*
Já to ohřál po obvodu horkovzdušnou pistolí a šlo to. Možná by stačil fén, nespalte plexi, nesmíte z blízka jinak se na plexi udělají vrásky. Kdo umí je to na 15min jedno světlo. Pod plexi bude těsnící tmel, asfaltové těsnění, nezničte ho budete ho potřebovat při zpětné montáži aby se lampa nerosila a neteklo do ní.

hodnocení

0x

Rozlepení světlometu jsem řešil cca 14 dní zpětně z jiného důvodu (nízká svítivost, chtěl jsem vyčistit čočku a pokud by byla vypálená parabola tak nechat znovu pokovit).

Na videu to vypadá jednoduše, já to po nějaké době vzdal. Je tenká hranice mezi tím, to dostatečně nahřát a spálit to.
Navíc moje auto r.v. 2007 mělo už lehké prasklinky u těch pojistných sponek, tuším, že by to nepřežilo.
Nové světlo stojí desetitisíce.
Takže jezdím dál v původním stavu. :(

hodnocení

Tak nové bych ani nekupoval cena 6500 kč ,nakonec jsem sehnal zachovalé z vrakoviště za 1500 kč,protože mám doma jen horkovdušnou pistoli, kterou nelze přesně stanovit teplotu má jen dvě možnosti teploty a tak jsem nechtěl riskovat spálení krytu světlometu a z důvodu rychlého vyřešení,aby auto mohl jezdit jsem sehnal celý světlomet za slušnou cenu a vše je v pořádku.

fugass*
Tak za ty prachy... A klid. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]