Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadní světla na STK

Od: tomistan odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dostal jsem nová zadní světla na auto, ale nejsou to originály výrobce. Na obou světlech je vyražena homologace s kódy. Na pravém světle je po kódem zeme šipka doprava. To znamená pro levostranný provoz? Auto má jen levou zadní mlhovku, ale nová světla mají místo na žárovku pro obě mlhovky. Byl by na STK problém s těmito světli? Když je v pravém světle žárovka na mlhovku, ale není zapojená. Světlený zdroj zůstal původní, čili měnil jsem jen kryty světel. Vyrazí mě s nimi na STK? Přikládám se i fotku světěl.

Děkuji za odpověď.

Zadní světla na STK
Zadní světla na STK #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mlhovky musí svítit obě nebo jedna vlevo. Vpravo jen jedna nesmí.

Zpětné reflektory musí svítit oba nebo jeden vpravo.

Pokud to tak bude, tak bych neřešil, protože zrovna DEPO neoplývá kvalitou a za 2 zimy budou růžové a hnusné.

Lépe z vrakáče Helly.

doplněno 13.04.20 16:53:

STK vyhovují. Může i jedna.

tomistan
hodnocení

No svítí mi jen levá mlhovka. Zpětné svítí klasicky obě. Světla jsem dostal, takže až budou hnusná, koupím nějaká jiná. Mě šlo hlavně o to, že musím jít na STK, tak jestli nebude problém.

hodnocení

3x

Homologaci mají, mlhovka stačí vlevo. Některá auta mají z výroby pravou patici neobsazenou, ale je tam - kvůli zemím, kde se jezdí vlevo - tam mlhovka svítí vpravo a zpátečka vlevo (nebo na obou stranách). "Díra" po žárovce v pravém světle technikovi vadit nebude.

hodnocení

1x

Na to ti nejlépe odpoví přímo dotaz na STK. Spoléhat na to, že si toho technik nevšimne, bych neriskoval.

hodnocení

0x
Šipka doprava označuje pravé světlo, vždy šipka ven nápisy nebo značka top značí orientaci světla, jsou i světla která jdou dát vzhůru nohama na druhou stranou, pak mají napisu více

jurajjuraj*
hodnocení

0x

normalni cinske mrdky , namontuj, zapoj osvetleni a jed, mlhovka ti staci jedna - leva , u vetsiny cinskych svetel tohle neresi a maji diru na zarovku i v prave

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]