Nejste přihlášen/a.
Tak to mi hlava nebere. Byla jste na TK a tam vám řekli, že to bude stát 18.000,-Kč? Poté s výměnou třmenu 32.000,-Kč? Za co jste zaplatila těch 15.000,-? Co je na faktuře za úkony a materiál?
Proč jste nechávala v autě na STK 2.000,-Kč? To není standardní způsob placení na STK. Přímo jste jim nahrála na "královské zpropitné"! A o solidaritě vůbec nemluvte, když jim takhle nahráváte!
@hanamarcolini: Cena práce i ND se mj. řídí typem vozidla. Vámi udaná částka za provedené úkony + ND je v autorizovaném servisu přiměřená.
pylový filtr,brzdová kapalina zapalovací svíčky chladící kapalina.,těsnění zátky vany mont.,vložka čis.olejGM dexos2 5w-30 205l, Práce: kontrola po 4 letech zapalovací svíčky výměna,výměna brzdové kapaliny, vyčerpání chladiva a jeho opětovné naplnění,vyčtení kodů DTC,ko.dopl.provoz.náplní dezinfekce výdechů klimatizace akce ,diag.zavěšení náprav,funkce brzd a zbíhavosti ,vyčištění př.brzd,vyčištění zad. brzd . Režijní náklady,Zaokhroulení,ostatní celkem 136,70 celkem 12.195,95, s dph 14.757,-tomu se říká solidarita
Na vaši otázku z titulku musím odpovědět: "Protože jim na to lidi skáčou".
V dalším textu nevidím další dotaz.
Ty 2.000,-Kč jste zaplatila kde? Na STK nebo v servisu? Pokud na STK, byla vaše chyba jim dát více, než 800,-Kč, na které vydali doklad. Pokud v servisu, pak je to v pořádku, protože jste platila i přípravu na TK, tedy kontrolu, popř. drobné opravy.
Na STK jsem jela do Měcholup /kde berou bez obědnání/ kancelář byla zavřená,což se nedivím v dnešní době,vstála jsem frontu na emise a technik mě doslova vyhodil z auta a zavřel dveře,potom je otevřel a dal mi papír a poslal ně do další fronty,když namě přiša řada.dala jsem mu 2000 a chtěl na mě 1.400 auto zavezl do dílny a čekala až vyjede na sedadle byla ůčtenka na 800 a 500 Kč k tomu papíry od auta.STK po4 letech.
"na sedadle byla ůčtenka na 800 a 500 Kč k tomu papíry od auta" - 800-TK;500-E
To Vás nenapadlo se zeptat kde je ten rozdíl mezi 2000kč a účtenkou? No jo pak se ale nedivte,když jste se neozvala hned tak so myslel ,že je to všimné aby přešel některé závady .Buďte ráda-ještě Vás mohli obvinit z úplatkářství!
Jinak ,od jisté doby /nepohodl jsem se s technikem na E-tvrdil že mám prasklý NOVÝ výfuk,když pak na lince pod autem zkistil ,že se spletl-ani se neomluvil/dávám jednomu servisákovi a za 2000 zhlédne odveze ,udělá TK a auta nám přiveze až před dům, s tím ,že já se o nic nemusím starat!
Jako test důvěryhodnosti servisu jsem používal kontrolní závady + měl nenápadně označené šrouby a fotodokumentaci.. Ojeb jsem potkal hodně často.. Tak jsem vždycky k tomu zavolal šéfa mechaniků a měl bys vidět ty kyselý ksichty.. Bohužel poctivých servisů byla menšína. Autorizáky byly nejhorší, tam jsem potkal i vyloženě pokusy o podvod...
TK za 2k je normální cena, a hodně za levno pokud to zajišťoval servis, příp. technik pustil auto s nestejnoměrným bržděním (vadným třmenem).. Jestli a jak bylo nutné třmen měnit je otázka, obvykle stačí repas sada za pár stovek + práce...
Proč myslíte že je částka 800Kč neplatná? Předpokládám, že ta účtenka je vystavená STK. Servis měl vystavit ještě druhou, za svou práci.
mozna se vytahla ze skrine starou fakturu, ono totiz kcs uz davno neexistuje
co vam dali za doklad je vase vec, to tady nikdo nevi, jinak plati se poplatek za emise + poplatek za technickou a pokud tam jeli ze servisu tak zadarmo tam urcite taky nikdo nebude jezdit
a jinak nerozumim tomu proc jste davala auto do servisu kdyz vite ze trmen nebyl treba menit ( nebo vam to rekla vestecka koule ) , pripadne delat dalsi opravy, stacilo zajet sama na stk a mate usetreno, doby kdy se delalo za poplacani po zadech a okradlo se pritom nejaky statni podnik uz jsou davno fuc
No jestli se muselo investovat 32 000,- tak to Vaše auto muselo být hrozný střep a nějaký technik na STK měl snahu ho za úplatek protáhnout a ten jste mu dala ve 2000,- a on to musel zakrýt normální cenou 800kč.
Nebo to bylo jinak? Doložte nám to, za co jste platila (položky jako díly, práce, materiál,měření emisí,technická kontrola). Jinak můžu říct, že spousta zákazníků si koupí šrot a pak se diví, že ji technici vyhazují a z toho vznikají fámy o mechanikách, že jsou zloději co nic neumí!
Bohužel i řidiči laici jsou jako malé děti co ničemu nerozumí a nechápou, že výměna těsnění pod hlavou může být normálně i 10 000,-kč za práci. Zadarmo se ve šrotu nikdo hrabat nebude a když to má fungovat a má to být pořádně, tak se od toho odvíjí cena. Když Vám to slíbí soused za 1000,- tak má vidinu jinde a nebo se to pokazí opět za rok (byl jen příklad z těsnění hlavy motoru, ale opravdový z praxe, který jsem zaznamenal).
Řešením je fungl nové auto v záruce a autorizovaný servis pro takové lidi. (A i tam Vás určitě okradou )
ono staci precist nechala na sedacce 2000,- a vic snad neni treba ani psat, obcanku mate?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.