Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč okrádaji lidi v autoservisu na Spořilově

Od: hanamarcolinio odpovědí: 19 změna:
Dobrý den okradli mě v autoservisu na Spořilově a chtěli mě okrást tím, že musí vyměnit trmen na prave brzdě. A potom ještě na STK kde jsem j zaplatila 2000 a dali mě doklad na 800 Kčs.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak to mi hlava nebere. Byla jste na TK a tam vám řekli, že to bude stát 18.000,-Kč? Poté s výměnou třmenu 32.000,-Kč? Za co jste zaplatila těch 15.000,-? Co je na faktuře za úkony a materiál?

Proč jste nechávala v autě na STK 2.000,-Kč? To není standardní způsob placení na STK. Přímo jste jim nahrála na "královské zpropitné"! A o solidaritě vůbec nemluvte, když jim takhle nahráváte!

doplněno 10.04.20 11:40:

@hanamarcolini: Cena práce i ND se mj. řídí typem vozidla. Vámi udaná částka za provedené úkony + ND je v autorizovaném servisu přiměřená.

hanamarcolini

pylový filtr,brzdová kapalina zapalovací svíčky chladící kapalina.,těsnění zátky vany mont.,vložka čis.olejGM dexos2 5w-30 205l, Práce: kontrola po 4 letech zapalovací svíčky výměna,výměna brzdové kapaliny, vyčerpání chladiva a jeho opětovné naplnění,vyčtení kodů DTC,ko.dopl.provoz.náplní dezinfekce výdechů klimatizace akce ,diag.zavěšení náprav,funkce brzd a zbíhavosti ,vyčištění př.brzd,vyčištění zad. brzd . Režijní náklady,Zaokhroulení,ostatní celkem 136,70 celkem 12.195,95, s dph 14.757,-tomu se říká solidarita

Ano to je solidarita servisu, že Vám všechno tohle udělal, aby jste měla auto vpořádku.

Cena běžná v servisech a to ještě jsou servisy, které všechno tohle neudělají, protože nemají plničku na klimatizacde nebo zvedák s geometrií na nápravy či brzdovou zkušebnu v podlaze.

hodnocení

1x

To se musíte zeptat přímo tam, kde Vás chtějí okrást.

Já to ani při nejlepší vůli nevím.

hodnocení

0x

Na vaši otázku z titulku musím odpovědět: "Protože jim na to lidi skáčou".

V dalším textu nevidím další dotaz.

doplněno 09.04.20 12:49:

Ty 2.000,-Kč jste zaplatila kde? Na STK nebo v servisu? Pokud na STK, byla vaše chyba jim dát více, než 800,-Kč, na které vydali doklad. Pokud v servisu, pak je to v pořádku, protože jste platila i přípravu na TK, tedy kontrolu, popř. drobné opravy.

hanamarcolini

Na STK jsem jela do Měcholup /kde berou bez obědnání/ kancelář byla zavřená,což se nedivím v dnešní době,vstála jsem frontu na emise a technik mě doslova vyhodil z auta a zavřel dveře,potom je otevřel a dal mi papír a poslal ně do další fronty,když namě přiša řada.dala jsem mu 2000 a chtěl na mě 1.400 auto zavezl do dílny a čekala až vyjede na sedadle byla ůčtenka na 800 a 500 Kč k tomu papíry od auta.STK po4 letech.

"na sedadle byla ůčtenka na 800 a 500 Kč k tomu papíry od auta" - 800-TK;500-E

To Vás nenapadlo se zeptat kde je ten rozdíl mezi 2000kč a účtenkou? No jo pak se ale nedivte,když jste se neozvala hned tak so myslel ,že je to všimné aby přešel některé závady .Buďte ráda-ještě Vás mohli obvinit z úplatkářství!

Jinak ,od jisté doby /nepohodl jsem se s technikem na E-tvrdil že mám prasklý NOVÝ výfuk,když pak na lince pod autem zkistil ,že se spletl-ani se neomluvil/dávám jednomu servisákovi a za 2000 zhlédne odveze ,udělá TK a auta nám přiveze až před dům, s tím ,že já se o nic nemusím starat!

hodnocení

0x
Časy, kdy se člověk na stk + emise vešel do tisícovky jsou už bohužel minulostí. Ty 2000 už jsou dneska celkem běžné. Jednak si stát furt vymýšlí nové procedury online sledování a druhak.. Všude v práci přidávají na mzdě tak provozovatel stanice tk.musi přidat technikům aby si je udržel.

fugass*
hodnocení

0x
Je to v lidech, ne v servisu. Každý holt není člověk, jsou i prasata. Kamarádovo vyprávění jak to chodí v autorizovaném ser isu škoda: stojím s mistrem pod autem na zvedáku a on kouká a říká hmm ty vole, pěkný to dědek má, ale takhle si nevyděláme. Vzal šroubovák, propíchal prachové gumy na kloubech poloos a už se vyměňovalo. Dědula tam byl asi za 5tis i se zbytkem prací, ale mohl platit treba jen 2tis. Holt jsou nějaký lidi dobytkové. A ty gumy dali dědovi s tim, hele pane jak jste to měl děravý. Zkuste si ztěžovat, jako laikovi vám vymelou díru do hlavy.
asd1

Jako test důvěryhodnosti servisu jsem používal kontrolní závady + měl nenápadně označené šrouby a fotodokumentaci.. Ojeb jsem potkal hodně často.. Tak jsem vždycky k tomu zavolal šéfa mechaniků a měl bys vidět ty kyselý ksichty.. Bohužel poctivých servisů byla menšína. Autorizáky byly nejhorší, tam jsem potkal i vyloženě pokusy o podvod...

TK za 2k je normální cena, a hodně za levno pokud to zajišťoval servis, příp. technik pustil auto s nestejnoměrným bržděním (vadným třmenem).. Jestli a jak bylo nutné třmen měnit je otázka, obvykle stačí repas sada za pár stovek + práce...

joudis*
Hlavně bych se zaměřil na vystavený doklad 800 Kčs už to je podezřelé že na neplatnou menu mají účtenky

Proč myslíte že je částka 800Kč neplatná? Předpokládám, že ta účtenka je vystavená STK. Servis měl vystavit ještě druhou, za svou práci.

joudis*
Neboť koruna Československa již není v platnosti ... Kčs
Asd1. To s tim oznacem sroubu udelal kamos od kolegy a taky zjistil ze ho chteli okrast. Uz jsem nad tim přemýšlel, ale zatim jsem to nerealizoval. Uz jsem ale mel jednou vazny rozhovor v servise, kde opravovali zamykani kufru, kde po ruznych uvahach zjistili, ze je problem s jednotkou. Zatekla do ni voda nejspis pri cisteni interieru. No jenze vymenili cele servo na kufru za 3tisice, ale uplne zbytecne, protoze pred tim nez jsem to dal do servisu, tak jsem to rozdelal a zjistil jsem ze tam nejde vubec napeti pri odemykani, pri zamykani to bylo ok. Takze to bylo docela zajimave. Na dotaz, proc bych mel platit za neco, co bylo v poradku byla jen odpoved ve forme pokrceni ramen. Nechal jsem to byt ale vysledek byl ten, ze uz pri dalsi objednavce na servis uz nereagovali. Pokud clovek autum vubec nerozumi, tak muze prijit o dost penez.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

mozna se vytahla ze skrine starou fakturu, ono totiz kcs uz davno neexistuje

co vam dali za doklad je vase vec, to tady nikdo nevi, jinak plati se poplatek za emise + poplatek za technickou a pokud tam jeli ze servisu tak zadarmo tam urcite taky nikdo nebude jezdit

a jinak nerozumim tomu proc jste davala auto do servisu kdyz vite ze trmen nebyl treba menit ( nebo vam to rekla vestecka koule ) , pripadne delat dalsi opravy, stacilo zajet sama na stk a mate usetreno, doby kdy se delalo za poplacani po zadech a okradlo se pritom nejaky statni podnik uz jsou davno fuc

hanamarcolinio
hodnocení

Byla jsem na TK a nejdříve mě řekli, že to bude stát 18000 a odpoledne volali na závadu třmenu na kole a že neví kdy to opraví a zaplatím se vším všudy 32000,tak jsem z ráno jela a auto si odvezla a stejně jsem zaplatila 15000 a to mě řekli že STK nedostanu,potom na STK jsem jela do Měcholup a tam jsem jim dala do auta 2000 a když mě auto předali na sedačce byl paragon na 800Kc plus 500 Kč , kancelář byla zavřená.To je ta solidarita v dnešní těžké době.

No jestli se muselo investovat 32 000,- tak to Vaše auto muselo být hrozný střep a nějaký technik na STK měl snahu ho za úplatek protáhnout a ten jste mu dala ve 2000,- a on to musel zakrýt normální cenou 800kč.

Nebo to bylo jinak? Doložte nám to, za co jste platila (položky jako díly, práce, materiál,měření emisí,technická kontrola). Jinak můžu říct, že spousta zákazníků si koupí šrot a pak se diví, že ji technici vyhazují a z toho vznikají fámy o mechanikách, že jsou zloději co nic neumí!

Bohužel i řidiči laici jsou jako malé děti co ničemu nerozumí a nechápou, že výměna těsnění pod hlavou může být normálně i 10 000,-kč za práci. Zadarmo se ve šrotu nikdo hrabat nebude a když to má fungovat a má to být pořádně, tak se od toho odvíjí cena. Když Vám to slíbí soused za 1000,- tak má vidinu jinde a nebo se to pokazí opět za rok (byl jen příklad z těsnění hlavy motoru, ale opravdový z praxe, který jsem zaznamenal).

Řešením je fungl nové auto v záruce a autorizovaný servis pro takové lidi. (A i tam Vás určitě okradou :-D)

jurajjuraj*

ono staci precist nechala na sedacce 2000,- a vic snad neni treba ani psat, obcanku mate?

Byla jsem na TK a nejdříve mě řekli, že to bude stát 18000 Kde je to za takovou sumu? běžně stojí technická kontrola max 1000kč ,pokud k tomu ještě přičtu Emisní tak + cca600kč. Ať nežeru maximálně 2000kč ale 18 000kč?*bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]