Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho je tato zadní náprava?

Od: jan66 odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

Nevěděl by někdo z jakého nákladniho auta, může být tato zadní náprava?

Má 6 šteftů na kolové matky. (rozteč cca 6x100).

Diferenciál lépe vyfotit nešel, tak snad někdo pozná i tak.

Předem děkuji.

Z čeho je tato zadní náprava?
Z čeho je tato zadní náprava? #2
Z čeho je tato zadní náprava? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pragy V3S i S5T vynechte. Mají 8děrové disky a jiný tvar diferenciálu. Mám pocit, že to není nic českého, díky těm jen 6děrovým diskům bych se kouknul na lehké NA z produkce bývalé NDR (Robur), Polska (Jelcz?), popř. Maďarska (Czepel).

doplněno 07.04.20 21:41:

@ja1: To nebude. Ten zadní náboj Bucegi je moc krátký. Kola jsou na fotce sice jiná, ale to není podstatné, to může být montáž podle druhu provozu.

doplněno 07.04.20 22:13:

@ja1: Tak fotek jsem našel mnoho, ale stejně na nich není moc vidět. Přikládám jednu z nejlepších, na které jsou 6děrové disky (používaly se i 8děrové) a zadní náboj je zřetelně menší, než ten na fotce tazatele.

Z čeho je tato zadní náprava? #4

hodnocení

0x

Ty disky mi připomínají V3S neb S5tku.

Ale neznám a třeba se pletu.

Jo disky ano ale dif má vejtřaska jiný.

hodnocení

0x

Kola i gumy jsou z Pragy V3S, ale ta náprava ne. Vétřieska neměla ten vyšnívající náboj ve středu bubnu, zato Praga S5T měla velmi podbný - takže by to mohlo být ono - viz třeba zde

nakladni-uzitkove-vozy.hy/...

ja1
hodnocení

0x

Není to Bucegi?

rudlaa.blog.cz/...

Z čeho je tato zadní náprava? #5
ja1

Ono je to špatně vidět, lepší fotku jsem zatím nenašel...

Z čeho je tato zadní náprava? #6

jan66
hodnocení

Díky chlapi za příspěvky.

Tak jsem to nakonec vypátral.

Je to náprava z Garant 32 . Tvar disků a počet dir odpovídá,tvar náboje taky a když jsem našel příručku na internetu kde je vyfocený diferák,bylo jasno.

Rozhodně bych na to tak rychle nepřišel, protože mě nenapadlo hledat až v tak starých autech. To až tady, díky Vám.

Bohužel jsem potřeboval sehnat jiné disky s gumama ať se to dá odtáhnout, protože původní jsou proležené,ale z Garanta už neseženu asi nic...tak asi vyměnit pneu :(

Druhá otázka bude,jestli se po tolika letech rozhýbou zarezle pakny, protože se vůbec netváři, že by se jim chtělo pohybu. Nemáte někdo nějaký tip?

Na starém vraku osobáku mi stačilo pobouchat buben kladivem kolem dokola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]