Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné přehřát vodníka?

Od: yamaha odpovědí: 2 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli se může přehřát vodou chlazená motorka, konkrétně starší Yamaha DT 125. Jel jsem do delšího kopce skoro na plný plyn a když jsem dojel na konec, otočil se a chtěl jet zpátky, tak to mělo takovej slabší zvuk a pak to zdechlo. Tak jsem ji nechal asi 20 minut vychladnout, roztlačil jsem ji ale moc se jí nechtělo. Pak až jsem sjel z toho kopce jen na volnoběh skoro, tak potom jela zas normálně. Napadlo mě jestli se nemohla přidřít, ale to by se motor točil ztěžka ne? Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

0x

Přehřát se může, ale vždy je to z důvodu nějaké závady (nejčastěji málo chladící kapaliny). Teoreticky se může přehřát i při dlouhodobém přetížení, nebo příliš vysoké venkovní teplotě, ale to u nás asi moc nepřipadá v úvahu. Typoval bych to na přidření. Zvýšily se ztráty třením a v podstatě došlo k přehřátí, protože se motor hřál více, než na co je chlazení konstruováno. Bohužel se domnívám, že jakmile tomu "dáte sodu" po delší dobu, tak k tomu dojde zas a jednoho dne se zadře úplně. Takže bych doporučoval motor rozebrat a uvidíte.

hodnocení

0x

Podle stavu chladící soustavy při určitém souběhu nepříznivých podmínek se dá , nevím jak moc konkrétně u téhle ale občas při popojíždění (nebo spíš nepopojíždění) v koloně na dálnici nebo třeba v Alpách ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]