Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lada 2105 - G12

Od: blesk1616® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, pořídili jsme lada 2105 a protože na ní nebylo skoro nic měněno, tak se vyměnili oleje a i chladící kapalina. Barva byla sešlá oranžová (podle mě, tam byla 10+ let). Takže jsem udělal jeden komplet výplach vodou a dal novou s G12+, nejdříve začal prosakovat jeden spoj u termostatu (staré upínací pásky), takže jsem všechny vyměnil za nové a byl klid. Teď začal prosakovat ventil topení. Je mi jasné, když tam byla dlouho stará chladící kapalina, tak ztratila veškeré antikorozní přisady a bordel zacpal díry. Novou kapalinou se to vše dalo do pohybu. Teď mi jde o to, jestli mám ještě udělat párkrát proplach a dát G11, která by neměla být tak agresivní? Nebo když už jsem tam tu G12 dal, tak to nechat být...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ja bych tam žadnej utesnovač nelil tu g12 bych nedaval osobně bych dal po dúkladnem proplachu g11 a nebo g48
Počítam že tam byl možná i obyčejnej fridex a nalitim tý červený g12 bych se bál o těsnění pod hlavou

poradce*
hodnocení

2x

Osobní zkušenost s vozidlem mám. Dokonce i podobnou "závadu". Řešil jsem to zakoupením disperzního přípravku, který se naleje do chladiče a utěsní veškeré netěsnosti. Doporučuji zadat si do vyhledavače "utěsňovač chladiče" a nějaký si vybrat. Dle mého soudu je to nejjednodušší a nejlepší řešení.

hodnocení

Díky, shodou okolností ten přípravek mám na polici v garáži, když jsem koupil motorku a měla prasklý chladič. Nakonec se koupil nový, tak se to nepoužilo. Jenže co jsem o tom četl, tak to zadělá díry, ale taky to zůstane na stěnách v bloku motoru a hůř to odvádí teplo. Jen se bojím, aby to nezačalo téct na výměníku nebo chladiči.

Já s utěsňovači mám jen dobré zkušenosti nevšimnul jsem si ,že by motor chladil hůře -za deset let se sahary sepli jen asi 2x v parné létě při tropických hicech přes českomoravskou ,do kopců! Doporučuji důkladný proplach pokud možno PROTI směru proudění chl.kapaliny ,pak nalít vodu,destilku... BEZ nemrznoucí směsi a jezdit -uvidíte zda bud někde téci nebo ne,pokud ne pak klidně vypustit vodu a nalít směs jakou chcete.

xenofob
hodnocení

2x

do nula petky patri modra G48 nebo FIAT PARAFLU, kdo tam leje neco jineho bude pretesnovat a pak menit

prasek ktery se sype do chladice to utesni tak na 1-2 sezony pak to bude stejně prosakovat

hodnocení

Nedalo mi to a udělal jsem 2x pořádný výplach. Koupil modrou g11 (g48) a namíchal na 1:2, modrá se může dokonce až 1:3. Co jsem tam měl čistou vodu, tak přestal kohoutek téct. Jsem zvědav kolik škody jsem nadělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]