Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta na 2 splatky?

Od: boule® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Prodávám auto. Zájemce chce dát 1/2 hned na místě a druhou polovinu do 14 dní (prý nemá teď peníze pohromadě). Jak mám postupovat? Mám normálně podepsat kupní smlouvu, nebo nějakou předběžnou? Nebo mu nedat velký TP, dokud nezaplatí celou částku? Prosím poraďte

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arecibo*
hodnocení

1x

Na Vašem místě bych ony dva týdny počkal. Pokud bude mít onen kupec zájem, tak si je sežene dříve nebo v termínu, jak slibuje.

V dnešní době bych neriskoval a nevěřil, že ty peníze někdy dodá.

mil®
hodnocení

0x

Peníze na ruku při podpisu smlouvy. 14 dní nejni tak dlouhá doba.

ferda1954*
hodnocení

0x

V žádném případě nepřepisujte auto , které není zaplacené a bez přepisu samozřejmě nedáte z ruky technický průkaz .

hop®
hodnocení

0x

Pokud máte o tento obchod opravdu zájem, pak při první splátce bych dal auto aby mohl jezdit a půjčil malý techničák kvůli policajtům, po druhé splátce bych řešil přepis. Ale hlavně dobrou smlouvu, myslet na případ že auto během těch 14 dnů "sešrotuje" a nebude mít důvod doplácet. Každopádně je to určitý risk.

doplněno 28.02.10 20:52:

Kupní smlouvu s podmínkami finančního vyrovnání, nebo lépe smlouvu o budoucí kupní smlouvě URČITĚ! A majitelem stále zůstáváte Vy, takže velký techničák nedávat z ruky! Po podpisu kupní smlouvy a odhlášení vozidla na nového majitele budete potřebovat TP ke zrušení smlouvy o povinném ručení...

nu*
hodnocení

0x

Za první splátku mu dejte půl auta, za druhou zbytek.

jarmik*
hodnocení

0x

Jestli na takovou věc přistoupíte, nikdy tu druhou polovinu peněz neuvidíte.

Ať přijde za těch 14 dnů.

Nedat TP Vám nijak nepomůže, když prodáte auto, jste povinen ho přepsat.

hodnocení

Tak je nakonec vše v pořádku. Zavolal jsem tomu pánovi, že mám ještě další zájemce a že se mi tento postup nezdá. Za 20 minut mi volal zpátky že už ty peníze má, že si je sehnal. Nakonec tedy prodej s tímto pánem proběhl. Uf, ale byl sem z toho dost vykulenej :). Samozřejmě děkuji všem za názory

nu*

Blahopřeji, udělal jste dobře...nejste charita, Vám bez peněz nedá nikdo nic...

mil®

Tak sláva, ve zdraví jsi to přežil a peníze máš všechny najednou. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]