Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prodávám auto. Zájemce chce dát 1/2 hned na místě a druhou polovinu do 14 dní (prý nemá teď peníze pohromadě). Jak mám postupovat? Mám normálně podepsat kupní smlouvu, nebo nějakou předběžnou? Nebo mu nedat velký TP, dokud nezaplatí celou částku? Prosím poraďte
Pokud máte o tento obchod opravdu zájem, pak při první splátce bych dal auto aby mohl jezdit a půjčil malý techničák kvůli policajtům, po druhé splátce bych řešil přepis. Ale hlavně dobrou smlouvu, myslet na případ že auto během těch 14 dnů "sešrotuje" a nebude mít důvod doplácet. Každopádně je to určitý risk.
doplněno 28.02.10 20:52:Kupní smlouvu s podmínkami finančního vyrovnání, nebo lépe smlouvu o budoucí kupní smlouvě URČITĚ! A majitelem stále zůstáváte Vy, takže velký techničák nedávat z ruky! Po podpisu kupní smlouvy a odhlášení vozidla na nového majitele budete potřebovat TP ke zrušení smlouvy o povinném ručení...
Tak je nakonec vše v pořádku. Zavolal jsem tomu pánovi, že mám ještě další zájemce a že se mi tento postup nezdá. Za 20 minut mi volal zpátky že už ty peníze má, že si je sehnal. Nakonec tedy prodej s tímto pánem proběhl. Uf, ale byl sem z toho dost vykulenej . Samozřejmě děkuji všem za názory
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.