Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis a prevod auta v insolvenci

Od: cikynek odpovědí: 3 změna:
Dobry den prosim vas potrebuji poradit.
Jsem v insolvenci od dubna platne.tatka si poridil nove auto a to stare na dojeti chce dat me ale musim si ho napsat na sebe.
Co to vse obnasi v insolvenci.co vse k tomu potrebuji.co vse budu platit a jak mam prosim postupovat.nikdy jsem nic takoveho neresila a chci aby vse bylo bez problemu.
moc dekuji za odpoved.preji pekny den a opatrujte se.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud se nezměnily za posledních 5 let příslušné předpisy, pak v insolvenci nemůžete vlastnit vozidlo. Pak tedy budete muset situaci řešit jinak.

Můj známý měl v insolvenci 10 let vozidlo, které bylo psané na mě a smlouvou ho měl pronajaté za 1,-Kč ročně. PR jsem platil já. My jsme se pochopitelně finančně vyrovnali a když po 10 letech šlo auto do šrotu, jen jsem mu poslal plnou moc a pak auto na Registru zrušil. Pochopitekně toto řešení předpokládá vzájemnou důvěru. Ten známý ani já jsme ji neporušili a vše včetně pak likvidace auta proběhlo naprosto bez problémů.

PS: Ta důvěra se týká i případných přestupků s vozidlem spáchaných. Také u mne k tomu dvakrát za tu dobu došlo. Poté, co mi došla výzva provozovateli k zaplacení, jen jsem mu zavolal, řekl mu detaily a on to vždy vzal na sebe, vyřídil, zaplatil a jeli jsme dál.

xenofob
hodnocení

2x

řešil bych to s insolvenčním správcem a s dárcem, dárce bych nechal v TP jako vlastníka a sebe - obdarovanéhjo jako provozovatele

jenda2*
hodnocení

0x

Jak bylo uvedeno, vše řešit přes správce konkurzní podstaty a nechat si vystavit nějaký oklad. U nás v práci to jedna paní měla také a protože to bylo Mondeo v ceně kolem 20000 a má malé děti, tak to neřešili. Pokud nemáte pádný důvod k vlastnění auta, tak to ale zřejmě nepůjde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]