Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracený protokol o odcizení vozidla

Od: burek odpovědí: 4 změna:

V roce 1996 mě ukradly auto po 14 letech se ozvala česká kancelář pojistitelů proč neplatím i se složenkou za neplatícího,bohužel protokol o odcizení se mě ztratil,volal jsem tedy na policii kde mě zdělily že veškeré dokumenty po 10 letech skartují a česká kan.pojistitelů chce ten dokument.Co dělat

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Pozdě bycha honiti*ee*

Pročpak jste otálel s ohlášením odcizení auta na pojišťovnu tak dlouho?

burek
hodnocení

V roce 1996 jsem vše nahlásil všem úřadúm asi před čtyrmi roky se mě dotazovaly na to sáme akorát nevyhrožovaly pokutou vše jsem jim nahlasil a myslel že jse vše vyřízeno a ted už protokol o odcizení vozidla nemohu najít, a česká kance. pojistitelů tvrdí že snimy jsem nemohl komunikovat že vznikly v roce 2009 a jak je možné že policie skartuje dokumenty po 10 letech a někdo je musí syslit doma 40 let

nu*
hodnocení

0x

Policie sice skartuje spisy po 10 letech, ale seznam skatrovaných spisů by měl být k dispozici i dnes, včetně čísla jednacího a věci, kterou pod tímto číslem jednacím vedla. Povinností policie bylo v této souvislosti zadat do elekronické části registru vozidel informaci o tom, že uvedené vozidlo je ve statutu ODCIZENÉ. Zadávat tyto údaje jí přísluší podle zákona.Buď budete dostatečně asertivní a budete na policii trvat na tom, aby Vám vystavili potvrzení o tom, že jste dne xx.xx.xxxx jste nahlásit odcizení vozidla SPZ ABC 1234, a že spis v této věci byl mezitím zkartován, nebo se na policii necháte odbýt a napíšete vše co se stalo na ČKP, s tím že nic platit enbudete...Žádný zákon Vám neukládá mít toto potvrzení uloženo doma po dobu například 50 let...atd...

S největší pravděpodobností se stalo to, že policie v uvedené době skutečnost že bylo auto odcizeno do registru vozidel nepoznamela,v současnosti jste tam s největší pravděpodobností uveden jako provozovael vozidla, kterí není odcizené ale které je v současnosti provozované, přesto ýže to není 14 let pravda.

nu*
hodnocení

0x

Osobně bych trval na tom, abyp olicie své případné pochybění napravila, tedy aby do registru vozidel uvedla že je auto odcizeno od...(před 14 lety) a aby Vám současně s omluvou vystavila požadované potvrzení...Někdo z policistů se přitom bude muset zvednout a chvilku hledat v archivu...Mají v hesle slovo POMÁHAT, určitě Vám pomůžou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]