Nejste přihlášen/a.
V roce 1996 mě ukradly auto po 14 letech se ozvala česká kancelář pojistitelů proč neplatím i se složenkou za neplatícího,bohužel protokol o odcizení se mě ztratil,volal jsem tedy na policii kde mě zdělily že veškeré dokumenty po 10 letech skartují a česká kan.pojistitelů chce ten dokument.Co dělat
V roce 1996 jsem vše nahlásil všem úřadúm asi před čtyrmi roky se mě dotazovaly na to sáme akorát nevyhrožovaly pokutou vše jsem jim nahlasil a myslel že jse vše vyřízeno a ted už protokol o odcizení vozidla nemohu najít, a česká kance. pojistitelů tvrdí že snimy jsem nemohl komunikovat že vznikly v roce 2009 a jak je možné že policie skartuje dokumenty po 10 letech a někdo je musí syslit doma 40 let
Policie sice skartuje spisy po 10 letech, ale seznam skatrovaných spisů by měl být k dispozici i dnes, včetně čísla jednacího a věci, kterou pod tímto číslem jednacím vedla. Povinností policie bylo v této souvislosti zadat do elekronické části registru vozidel informaci o tom, že uvedené vozidlo je ve statutu ODCIZENÉ. Zadávat tyto údaje jí přísluší podle zákona.Buď budete dostatečně asertivní a budete na policii trvat na tom, aby Vám vystavili potvrzení o tom, že jste dne xx.xx.xxxx jste nahlásit odcizení vozidla SPZ ABC 1234, a že spis v této věci byl mezitím zkartován, nebo se na policii necháte odbýt a napíšete vše co se stalo na ČKP, s tím že nic platit enbudete...Žádný zákon Vám neukládá mít toto potvrzení uloženo doma po dobu například 50 let...atd...
S největší pravděpodobností se stalo to, že policie v uvedené době skutečnost že bylo auto odcizeno do registru vozidel nepoznamela,v současnosti jste tam s největší pravděpodobností uveden jako provozovael vozidla, kterí není odcizené ale které je v současnosti provozované, přesto ýže to není 14 let pravda.
Osobně bych trval na tom, abyp olicie své případné pochybění napravila, tedy aby do registru vozidel uvedla že je auto odcizeno od...(před 14 lety) a aby Vám současně s omluvou vystavila požadované potvrzení...Někdo z policistů se přitom bude muset zvednout a chvilku hledat v archivu...Mají v hesle slovo POMÁHAT, určitě Vám pomůžou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.