Nejste přihlášen/a.
Co vim tak běžná 5W40 nebo i 5W50 a hlavně měnit po 8kkm/ 1 rok.. Máš asi tu nejhorší verzi - kat na bloku motoru přehřívá olej, karbonujou dříky ventilů, když zatuhnou tak se nestíhaj vracet a podpálí se ventily.. Příznaky kolísající volnoběh.. Taky zasírá klapku, kat se rád sype a binec jde na ventily = zase podpálení... Jeden z největších paskvilů mezi motorama... Někde byl hezký článek kde se to řešilo...
Pardon nejhorší verze byla 40 kW, ty máš už částečně vychytanou...
+ tam byl i hydr. napínák rozvodů který rád při startu skočil
To se dnes stalo "dobrým zvykem", že příručka neuvádí ani viskózní index, ani množství oleje, aby co nejvíce nutili lidi jezdit do servisu. Já mám v příručce celkem obsáhlou stať o výměně oleje, kde jsou všeobecně známé věci, ale u viskozity a množství oleje je "viz strana XX" a na straně XX je "obraťte se na autorizovaný servis". Já bych tam dal 10W-40.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.