Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šumění motobaterie

Od: baterie odpovědí: 5 změna:
Zdravím koupil jsem si 6v baterii na motorku, po té co mi došla jsem ji doplnil elektrolytem a dal nabíjet po té co jsem ji dal do proudu v ní začalo šumět je to u této baterie normální nebo je vadná?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co to znamená, že motobaterie došla? Kolik jsi do ní dolil elektrolytu a jakého?

Podle vnějších projevů je po ní a chystej "love" na novou.

doplněno 29.03.20 19:16:

Pokud jsi ji nabíjel správným proudem (1/10 ampérhodinové kapacity), pak by snad šumět neměla. Spíše jsi do ní pustil podstatně větší proud, pak bych se tomu šumění nedivil.

doplněno 29.03.20 19:18:

A pokud proud odpovídá, nabíjej dál, to šumění by mělo za nějaký čas ustat a pak nabij baterku až do znaků plného nabití.

asd1

Znak plného nabití je právě šumění ;)

Ale jak přesně to je ubaterky po zalití zmáklý nemám.

Máš pravdu. A ta baterie může být dodána ve stavu "suchá, nabitá" a po nalití přiloženého elektrolytu může být ihned připravena k použití bez nabíjení.

baterie
hodnocení

Napsal jsem to špatně baterie mi došla poštou a elektrolyt jsem tam nalil ten co byl k baterii v krabici

hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud si vzpomínám, v době, kdy se běžně prodávaly olověné akumulátory suché, nenalité a nenabité byl k nim přikládán návod na uvedení do provozu. Po nalití elektrolytu baterie trochu plynovala, měla se nechat nějaký stanovený čas v klidu, aby desky nasály správně elektrolyt. Baterie se přitom i zahřála, když by se zahřívala více bylo v návodu doporučeno ji ochlazovat ve vodní lázni. Po určené době se pak začala nabíjet stanoveným proudem, odlišným od proudu při běžném nabíjení v provozu. Po tom se měla baterie vybít a znovu nabít, počet cyklů byl předepsán. Později se pak dodávaly baterie suché, přednabité, po nalití se nechaly nouzově použít, to bylo časově omezeno. Nyní se dodávají akumulátory kompl. s elektrolytem, nabité.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]