Nejste přihlášen/a.
ahoj mam passat b6 1.9tdi bls 300xxx najeto kdyz je venku chladneji tak při startu je jak kdyby se tomu motoru nechtělo a neco tam jako by lehce bouchá olej a všechny filtry jsem před týdnem měnil plus nová spojka nevíte čím by to mohlo bejt jestli je to normalní u techto motoru nebo? diky
jestli je jakoby línej startér tak ho vyndej a repasuj
co palivovej filtr měnils někdy?
pokud točí točí dýl chytá tak to bude na diagnostiku může to bejt čidlo teploty nebo i problém se vstřikama
filtry jsem menil vsechny i palivovej ne ze toci toci on naskoci hned ale jako kdyby se mu nechtelo
to netusim jak rikam auto nastartuje hned ale abych byl presnejsi je to jako by byl ten motor primrzlej trva mu tak 5vterin nez bezi normalne
jsem nevedel ze ma tdi zhavici svicky a na jakem miste jsou ty zhavice?je mozna vymena pred barakem nebo servis?
Lze propojení žhavičů odpojit a proměřit Ohmetrem odpor kažého nebo žárovkovou zkoušečkou přes + akumulátoru připojit na kontakt každého žhaviče zvlášť. Pokud bude svítit, je funkční. Jesti najdete nefunkční a povede se vám žhavič vyšroubovat, tak nový žhavič nezapomeňte namazat teplotně odolnou vazelínou. V servisem to nedělají a už jsem viděl několik ulomených žhavičů při vyšroubovávání.!
Ve VAGu je možnost nastavení délky žhavení
Prodloužení délky žhavení u TDI:
01 motor
login 12233
přizpůsobení kanál 12
standardní hodnota 32768 - postupným snižováním se interval prodlužuje
já jsem dal 32700 resp. 32730 a starty při
teplotách 0 až +5 st.C jsou nyní v pohodě na drc,
kontrolka zhasne behem vteřinky žhaviče asi puvodní auto mám přes dva roky a neměnil jsem protože jsem netušil že diesel má zhaviče :D a člověk předemnou? to netuším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.