Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vážení "rádci",
Pokud mi policie změří překrošení nejvyšší povolené rychlosti, ale vzhledem k situaci bude přestupek řešit oznámením (tedy mě nezastaví), co přesně to pro mě jako řidiče znamená z hlediska bodů? Rovnou píšu, že o pokutu jako takovou mi nejde. Lze to řešit jako správní delikt provozovatele vozidla? Nebyl jsem ztotožněn, řídit jsem nemusel já - odmítnu například vypovídat.
Zrovna dnes jsem totiž operativně zrychlil při předjížění a ve zpětném zrcátku jsem si všiml s největší pravděpodobností policitů v Octavii.
Děkuji.
Provozovateli přijde oznámení, že byl spáchán přestupek, aby buď sdělil řidiče, nebo uhradil uvedenou sankci.
Pokud to bude závažnější přestupek, můžou předvolat provozovatele, podle jeho výpovědi se bude postupovat dále. Třeba překlopí přestupek do srávního řízení proti provozovateli a udělí mu pokutu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.