Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otevru nefunkcni dvere?

Od: okta odpovědí: 9 změna:
Ahoj potreboval bych vzacnou radu :(
Opravoval jsem stahovacku a lanko vnitrni kliky u octavie I a to lanko asi vyskocilo jelikoz jde klika na volno a nereaguje ani vnejsi klika,jenze tapec sundam jen s otevrenyma dverma nikoli se zavrenyma..Vedel by nekdo jak ty dvere prinutit se otevrit? Zkousel jsem se stazenym oknem a vyndanou vnejsi gumou pod oknem na neco uvnitr dveri prijit ale nic jsem nevyzkoumal :(

Jak otevru nefunkcni dvere?
Jak otevru nefunkcni dvere? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

0x
Má centrál? Vytáhnout kolík ručně jako na 120ce? Jinak ohnout drát a vyháčkovat u kliky, chce to trochu si s tim hrát.
doplněno 25.03.20 18:27: Podobné

youtu.be/...
okta
hodnocení

Ano central ma,prave dvere jsou odemcene ale stejne to nereaguje na venkovni kliku :(
fugass*
Viz video. Udělejte si šperhák asi 7mm ohnutý konec o 90° a s ním dle videa otočte v klice o 90° směrem k zámku a zatáhněte za něj k sobě trochu tahem.

hodnocení

0x

Fugass, je tam modul zámku VW. Za co ten vyrobený hák chytne?

Vnitřní je v bowdenu. Venkovní kliku si tímto způsobem taky zmrtví, když vyhákne lanko šroubovákem viz video.

google.com/...

doplněno 26.03.20 09:09:

Takto to otevře leda, že by ta venkovní klika byla trochu povytáhlá jakoby (více našponované lanko) a proto by nešla vnitřní kika. on má ale vnitřní kliku vyháklou, takže mechanismus nepředpokládám, že by byl šponován.

fugass*
Tak pak háček z drátu a podél okna vyháčkovat za mechanizmus, ale bude to sr..se trefit.

no to bude :)

hodnocení

0x

Otevřete zadní dveře a vyjměte na předních dveřích dvě malé černé krytky. Pod jednou je na TORX20 šroubek a ten drží vložku zámku.

Vyjměte ji. Je potřeba šroubovák T20 bez nástavců (přímo... je hluboko a díra je jen 5mm).

Třeba uvidíte do zámku větší dírou, ať se trefíte.

doplněno 26.03.20 09:18:

šroubek se nesmí vyšroubovat celý! je tolik, aby pustil vložku a vytáhnete vložku s klíčem vloženým ve vložce

okta
hodnocení

Hotovo,dvere opraveny.Nelze nic nekam strkat nebo podobne stourat.Musel sem sejmout tapec kterej sel obtizne kuli sroubkum ktere vlastne zakryva sloupek,takze vyklonenej sroubovak a odsroubovat vse co jde,pak uz jen vyklonit tapec a za lanko vnitrni kliky zatahnout a hotovo,sice jsem nepochopil proc nesla vnejsi klika ald po oprave te vnitni to slape jak hodinky

Většinou musí tapec dolů. Oplastování B sloupku lze před tím demontovat, ale někdy je třeba před tím demontovat i sedačku. Takže to lidi různě rvou. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]