Nejste přihlášen/a.
Je to tak. Z volnoběhu, při rozjezdu, nebo mezi přeřazení zase z nízkých otáček, to občas nezávisle na ničem, to udělá. Měnilo se : pal. čerpadlo, pal. filtr. Lambda, zapalování před motorem, kabely. klapka a dělá to furt. Různě si to prostě cukne. Jednou nebo i několikrát. Někdy to dá nějaký čas pokoj. Vlhkost vzduchu nehraje roli jako teplota čehokoliv. Prosím, poraďte co s tím.
Na svíčky jsem zapomněl. I ty byly samozřejmě měněny a diagnostika nic neukázala.Vyměněna byla i ta skříňka. Řídíci jednotka. Furt stejně. Sem tam si nepříjemně škubne. Při rozjezdu je nutné sedět opřený a vzepřený rukama o volant. To ubrání by bylo o zdraví nebo tvar nosu.
O tom snímači nemám povědomí a tak to vyřídím. Je to ta o 5 ks slabší Felda z r. 1999 přivlečená z Německa s nájezdem asi 130 tisíc km.
Vyměň Hall snímač. Obzvlášť, pokud je ten s ocáskem. Dej tam ten Hall pro MPi Feldy.
Dej i nové relé palivového čerpadla nebo ho přehoď s relém od vyhřívání zadního skla (bejvá v nejlepší kondici).
Napište rok výroby a níjezd km. Taky bych to viděl na vůli v rozdělovači. Shánějte Hannhart Morkovice. V logu je HM. Stejně tak víčko a palec.
Jinak odcházející cívka taky dělá podobné kusy, ale spíš cívka odejde, že za tepla už auto neškytne. Voda přes shnilý blatník teče přímo na cívku.
...
Svíčky dle DP patří do jednobodů Bosch:
Champion RC12YC 40kw a RC9YC 50kW
Pro Siemens 2P vícebodový vstřik patří:
Champion RC89PYC stejně jako Siemens 3P (Fabia).
Felda z roku 1999 nemá zapalovací kabely.
Monotronicky končí rokem 96 a MPi Simos začíná 1997 rokem.
Nemáš to pomotané?
Máš pravdu. Poněkud jsem napsal blbost. Včera jsem se dívnul pod haubnu a jediný kabely co tam jsou ve smyslu řešení něčeho elektrického u ,,zapalování ,, je slabá svazenka, co vede od tý věci před motorem. Je to stříkačka z roku 1999. Je možné, že to moje původní a zrušené MPičko z roku 1996 mělo něco podobného?
Nerozumím. Pokud je před hlavou zapalovací lišta, jedná se o MPi. Možná na vývoz šly dřív a nebo máš 1996ku z prosince. Těžko říct.
Máš pod kapotou tohle?
Jestli jo, tak ověř, jak jsou na tom svíčky a zda máš ideálně ty RC89PYC championky dle DP.
Zapalovací lišta je na konzolce a pod ní najdeš dva šrouby na 5ku imbus klíč. na svíčky pak 16 klíč.
Jo, přesně tohle provedení tam je.
Záznamy z techničáku:
První uvedení vozidla do provozu:13.08.1998. V NSR.
Dovezeno 10.08.2006. Reg. v ČR: 14.08.2006. v JBC.
Typ:781.135 M. Felicia LX.
Zlobit by prý měla klapka pod filtrem. Vzduchová?
Jo. MPi mají problémy s regulační klapkou. Z víka ventilů odvětráním jdou olejové páry přímo na ní a špiní ji. Hlavně když se přetahuje výměna oleje a nebo se olej leje až na rysku max.
Vemte 5ku imbus a povolte 3 šrouby co drží kryt nad klapkou s nápisem "Škoda 1.3 MPi".
Odcvakněte 4 zobáčky s filtrboxu a sundejte víko (za předním světlometem).
Pozor na hadičku podtlaku sání a hadici odvětrání víka a na kabelový svazek zezadu.
Vemte kartáček na zuby a aceton (aceton a nic jiného).
Otevřete rukou klapku za vnější černý díl (kladku s lankem).
Klapku a kanál vypucujte kartáčkem v acetonu.
Pak složte zpět a nechte si VAGem klapku přizpůsobit k resetované ECU.
Nepřelévejte olej více jak na 3/4 měrky (pod MAX rysku a na 1/2 ideálně) a měňte olej každý rok nebo po 12000km.
Svíčky RC89PYC, filtr oleje W712/43 a vzduchu MANN, palivo vemte na Benzině Vervu 100 a očistěte ten Hall snímač suchým hadříkem (drží ho jen jeden šroubek na 10 klíč).
Další v pořadí na výměnu či otestování je lambda a čidlo teploty.
A musí to jet bez cukání.
Jaký je nájezd km? Může být už klapka po smrti k vůli vydrápaným potenciometrům co snímají její přesnou polohu. Většinou kolem 250 000km a víc.
Včera jsem se stavil v servisu a dal řeč na tohle téma. Honza mi řekl, že cokoliv je někde na motoru přišroubováno , tak to řešili, měnili a seřizovali.
Dva dny si to necuklo a jen jsem natankoval u Benzíny, tak jsem se přímo docukal asi 2 km k baráku. Dnes už zase docela dobrý.Zítra se na ty popsaný věci kouknu. Díky Gumídku.
Ještě je zezadu sání MAP senzor (tlak a teplota v sání). Rozpoj mu konektor a koukni, zda nemá zelený pin od oxidace. Pokud ne, tak je vpořádku a vyšroubuj ho projisotut ven ze sání (Torx 20 nebo 25) a prostříkej acetonovým čističem (čističe na karburátory a klapky).
Tlak v sání jue důležitý právě na přechody ve výkonu u MPi.
pokud je to starší model ještě s rozdělovačem, tak bude zřejmě veliká vůle na hřídeli pohonu rozdělovače. Po sejmutí víčka rozdělovače nesmí palec mít vůli. max cca 5 stupňů. Je možno též zkusit vůli stroboskopickou lampou. Bude třeba vyměnit.
dej novej palec i víko rozdělovače dej pořádnou značku žádnou čínu
měl sem bmm favorita a tam palce odcházeli pravidelně po pul roce nikdy sem nepřišel na to proč
Když ti probíjí kabely nebo jsou nevhodné svíčky s odtrhem menším, tak je více namáhán VN modul trafa nebo po cestě palec. Ten pak šlehne (je v něm odpor).
Naopak, přetěžuje větší odtrh (větší mezera = vyšší napětí kdy skočí jiskra = vyšší riziko probití)
Pokud jsou kabely a palec ještě původní (uloženka), tak plasty pojdou i stářím. Pro VN docela klíčové.
Fugass - jsou pořád i voňavky - soused má Feldu a ta má tak 20k. Jen to leští v garáži, jezdí na technickou a v létě když je hezky tak jednou za měsíc objede město. Posledních 15 let jestli najezdí 300 km za rok tak je to moc Ekonomicky to je dost drahé ježdění, ale prostě chce mít svoje auto a mít ho kdykoliv k dispozici...
Blbost to bude, ale určitě ne falešný vzduch, to by takhle neškubalo... Spíš výpadek zapalování, buď rozdělovač nebo někde zlomený drát kvůli kterému občas vypadne zásadní signál např. z hall senzoru..
Díly stárnou i stářím, takže nájezd není až tak důležitý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.