Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň, vedeli by ste mi dať nejaký tip na aditívum, ktoré môžem použiť na vyčistenie palivového systému pred STK? Ďakujem.
Konkrétní tip ti nedám, neboť to nepoužívám a nikdy jsem neměl problémy.
Ovšem pokud na tom trváš, tady máš docela široký výběr.
@jenda2: Jendo, sítko se používalo u karburátorových motorů! Nyní se obecně používají palivové filtry obvykle na výstupu z nádrže. Ovšem ani ty nezachytí vše a někteří odborníci doporučují právě ta čisticí aditiva. Já osobně tomu moc nevěřím.
@jenda2: Všimni si prosím, že jsem nikde netvrdil, že sítko není/nemůže být součástí palivového filtru. U karburátorových motorů se však používalo samostatně pro zachycení hrubých nečistot v palivu.
Je tam sítko jako součást palivového filtru. Měnil jsem to nedávno a je tam vespod před čerpadlem. Tedy u Hyundai Sonata 2,4 i
Pro Octavii zde:
nalej aspon po 3 tankováni na plnou nádrž vždy celou plechovku zimního Vifu
je to docela poznat vlastní zkušenost
VIF pro benzín je jiný než pro naftu...
Používám dlouhodobě jak pro benzín tak naftu letní i zimní a spokojenost ve všech autech, jednoznačně to neni jen placebo.
Zasviněný systém a vysoká koncentrace může způsobit rychlé uvolnění bordelu a tím i problémy, jsem zastánce nejdřív málo a postupně přidávat (kromě speciální aplikace např. oddálení smrti vstřiků)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.