Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termíny servisu Rapid

Od: kosir® odpovědí: 5 změna:

Mám Škoda Rapid benzin 1,2 r.v. 2017. je nějaký manuál údržby - kdy se mění olej, svíčky, klínové řemeny, seřízení ventilů atd. atd. Měl jsem před tím několik různých aut a vždy to bylo součástí návodu. Dnes je vše v počítači auta a není o tm konkrétní přehled. Servisy určitě něco takového mají. Dalo by se to sehnat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

1x

Manuál údržby je v online systému erWin. Hodinový přístup do systému včetně možnosti tisku by měl stát kolem 150 Kč.

Občas někde lze stáhnout dílenské příručky, ale ty nemusí být aktuální.

Jinak obecně u motoru 1.2 TSI by mělo platit toto: O výměnu oleje si řekne auto samo na základě vašeho způsobu provozování auta, přičemž maximum je 30 tkm/2 roky. Svíčky mají interval výměny 60 tkm. Řemeny nemají stanoven interval výměny, pouze kontrolu, řemen alternátoru se kontroluje po 3 letech/60 tkm a poté každé 2roky/60 tkm, rozvodový řemen se kontroluje po 240 tkm a pak každých 30 tkm. Ventily nelze seřizovat, mají automatické seřízení vůle pomocí hydroštelů.

hodnocení

0x

Je to součástí dílenských příruček. Spoustu jích mám z ulozto nebo skoda home.

Rapida bohužel nemám.

Benzín 1.2 je co? Kód motoru a kw?

Třeba mohu poskytnout z Fabie dílenskou pro motor.

houmer74*
hodnocení

0x

Čau, hele sháním levněnjší servis pro svou Octavii. Nemáte náké typy?

houmer74*
hodnocení

0x

Nešel jsem video na youtubu.

houmer74*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]