Nejste přihlášen/a.
Budu kupovat nové letní pneu.
Vždy jsem kupoval pneu 195 R15 91 T .
Jde mi rychlostní index T,což znamená max rychlost 190km/h.
Mám 2 otázky:
1.Co se stane když pojedu nějakou delší dobu nad 190km/h
2.Má cenu kupovat pneu 91V (240km/h) když sem v životě tolik nejel? Má to nějaké lepší vlastnosti? Cena je pouze o 60kč vyšší,což takový rozdíl není.
Pokud nejezdite rychleji než 190km/hod tak to nemá cenu řešit. Nad 190 se zvyšuje riziko, že pneumatika bouchne... jak a kdy? Nikdo neví, není na to dělaná. Můžete tak najezdit tisíce kilometrů nebo jen jeden. Každé auto pneumatiky jinak namáhá svým výkonem, vahou a stylem jízdy.
Ne, nemá to smysl, pokud to je jen o rychlostním indexu.
Obecně vyšší index = tužší bloky (kvůli nižšímu přehřívání pneu) = lepší vlastnosti při vyšších rychlostech, asi vyšší životnost, za cenu horšího pohodlí v nízkých rychlostech a přilnavosti za mokra.. Kromě toho jsou na vyšší index celkově vyšší nároky na kvalitu, tj. dá se říct že vyšší index = kvalitnější pneu (pokud to tam číňan jen nenapíše )
T delší dobu nad 190 kmh - přehřeje se a buchne, je otázka při jaké rychlosti a za jak dlouho. Záleží na zatížení, nahuštění atd. Nezkoušel bych to, ale stejně na to nejspíš nemáš auto :D
Za sebe můžu doporučit Dunlop Blu response, pozor H i V jsou dvě verze tak tu lepší (v popisu má na mokru A a spotřebu B) konkrétně teď vozim 195/60R15 88V, nedrncá, super na spotřebu, tichá, na suchu i mokru sedí jak přilepená (až jsem se hlavně za mokra divil jak to sedí)
V techničáku mám max rychlost 178km/h.
Myslím že je lepší koupit pneu na rychlost 240km/h. Je to jen o 60kč na pneu dražší. To zase není takový rozdíl. Pneumatika by měla být tedy kvalitnější a více vydrží ne?
V techničáku máš předepsaný typ pneumatiky včetně rychlostního indexu. Na údaj o max. rychlosti auta se nedívej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.