Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Launch control

Od: skye odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás, chtěl bych se zeptat jestli u motoru Octavia 1.8T 20V 110kW jde naladit launch control aby to střílelo (prosím nepište mi že to blbost jen mě to zajímá díky)

A ještě jeden dotaz kdyby jsem chtěl vyměnit motor u klasické octavie Octavia 1.8T 20V 110kW za motor 1.8t 132kw rs jestli s tím bude problém na technické nebo to nemá vliv. díky :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

První věc netuším, ale výměna motoru je nesmysl. Motor můžeš vyměnit pouze za stejný typ.

skye
21.03.20 19:38
hodnocení

aha díky

007cz
hodnocení

1x

Asi vubec netušíš co je launch control?

autozive.cz/...

fugass*
hodnocení

1x
Jel jsi někdy s tímto motorem? Myslím 132kw. Ten stejný motor jel v audi, škodě, vw i seatu jinak. Takže je sázka do loterie, zda ti pojese vůbec lépe jak 110kw. Střílení pomocí launch control si mám vysvětlit jak? Jinak střílení lze dosáhnout bohatší směsí. Nespálená letí do výfuku a např. když jedete v 6tis otáčkách tak při ubrání plynu tato v rozpáleném výfuku chytne. Od tud to střílení.

hodnocení

0x

Nebude sedět číslo motoru, takže problém bude. Záměnost motorů u nás bez schválení výrobce není povolená. Naposled to bylo schváleno pro Š120, kdy bylo potřeba změnit brzdy na čtyřpístky a dát jinou zadní nápravu. Škodovka na to měla papír o schvalování úprav. Někde dokonce je na netu. Tímto ale zkončila.

U nás by to prošlo leda přes Dekru.

K čemu je dobré střílení do výfuku? Zvyšuje to ego?:-D

skye
hodnocení

Díky za nové informace

(nemohu se nabažit střílením :) )

Třeba na jednom Favoritu jsem vytáhl z výfukového potrubí lamda sondu. Potřeboval jsem jí do jiného.

Při přidání plynu to krásně řvalo a při vypnutí vstřikovače při jídě z kopce to krásně pobublávalo a střílelo.

Nešlo o úchylnost, ale nutnost dojed k ekolikvidaci s očesaným autem (chybělo i sklo a půl interiéru) :-D

skye
21.03.20 20:00
hodnocení

*smich*

k2
hodnocení

0x

A proc hned menit motor? Nevim, cim se lisi 100 bezna 110kW od RS (a hledat se mi to nechce), ale tipnu RJ, mozna vesi turbo vacky? Sel bych cestou prehazenim vnitrnosti do puvodniho bloku... (pomijim-li to, kde se daji veci ci cely motor do RS sehnat)

skye
hodnocení

To je dobrý nápad, díky za dobrý tip :)

U Fáva se musela přehodit vačka, písty, ECU, vstřikovací jednotka a z 40 byla 50ka v původním bloku a na STK nic nepoznali :) (nikdy se nekoukali na štítek ECU a i kdyby, tak se dala krabička s deskou stejně snadno přehodit nebo štítek odlepit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]