Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapalovací svíčky

Od: pave* odpovědí: 12 změna:

Zdají se vam ty svíčky ok? Tipnete si, kolik je na nich najeto? Všechny jsou z motoru 1.6 MPI na natural 95.

Zapalovací svíčky
Zapalovací svíčky #2
Zapalovací svíčky #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Počítám 100000km nedavno sem podobný s takovim najezdem vytah ze starýho mondea 1.8
pave*
hodnocení

Podle servisní knihy "byly" vyměněny v autorizovaném servisu před 30tis km. Jsou značky Beru.

Voda se neztrácí.

Dej jednobodový od Bosch
Ja ty 3bodový nemusim dle mě je to zbytečný vyhození peněz davám obyč nejlacinější bosch a pohoda
olinl

Sdílím názor s dabel a "jednoelektrodou". Na stařičkém Favoritu r.v. 1992 jednobod. vstřik MMT, "ONLY FUEL" Natural 95 jsem zkoušel čtyřelektrodové Super Bosch a vracel jsem zpět původní jednoelektrody. Auto s těmi "čtyřmi" zlenivělo, horší starty atd. a po vymontování samá saze. Podle katalogu byly tyto "čtyřelektrody" přímo určeny pro tyto typy motorů, ale jaksi to nefungovalo. Zkoušel jsem ještě nastavovat vzdálenosti elektrod, ale výsledky byly stejné..

Olin, dle katalogu svíček možná, ale dle výrobce a dílenské příručky 3 elektrodové byly schváleny jen u Fabií AZF,AME,atd... od výrobce jen a pouze NGK BKUR6ET-10, jinak Champion RC89PYC jednoelektrody (MPi Simos). Pro monotronicky byly výrobce předepsány jednoelektrody Champion RC12YC a RC9YC dle kW. Starší měli PAL opět jednoelektrody.

Tedy nemohli být kompatibilní a funkční ;) (nebo jinak, výrobce je netestoval nebo testoval a neschválil k vůli zhoršení chodu motoru nebo emisím).

vernon
Dávat do Fáčka tříbody, je holý nesmysl. Nemá na to dostatečně výkonné zapalování.

hodnocení

0x

U té druhé svíčky bych řekl, že zachvilku unikne chladící kapalina do válce.

Ten prášek bude později žlutý a bude ho více.

doplněno 20.03.20 21:03:

Teoreticky jako ta první a poslední by měly vypadat všechny.

Ale jsou OK po nájezdu 80 - 100t

vernon
Oba prostřední válce mu žerou olej.

fugass*
hodnocení

0x
Řekl bych 50tis. Ta první ok. Nechápu 3x pól pro jiskru. Vždyť tam nikdy 3 jiskry nejsou. Možná je to jiná svíčka než tam má být, přijde mi že je o 2 závity delší, ale třeba se pletu, je to fotka.

vernon
hodnocení

0x
1.6MPI je široký pojem. Pokud myslíš 1.6SR 75kW, tam tyhle svíčky patří, pokud 1.6i 55kW, tak tam ne...
Tyhle mají už dost "přejeto"...

pave*
hodnocení

Upřesním: motor je koncernu 1.6MPI 75kW, BSE.
Dle vyrobce tam mají být 3bodové svíčky. Teď jsem tam dal na doporučení NGK 3bod. Starty jsou lepší, ale uvidím , až je vyndám za 500km pro kontrolu.

jenda2*
hodnocení

0x

Neměňte 3 vývodové za jednovývodové. Ty co tam byly tam zase dejte. Motor na jednovývodové jede jinak. Měl jem Octravii 74 kW a po stejné výměně letěly do koše a na ty původního provedení jel motor daleko lépe. Co tam bylo původně tam zese dejte. A určitě ne provedení Racing a jiné blbosti. Jsou to vyhozené peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]