Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva svíčky

Od: suzu odpovědí: 22 změna:
Zdravím chci se zeptat na 125 krosce mám nově laděný výfuk a nedával jsem větší trysku do karbecu a tak se chci zeptat jestli barva svíčky viz foto je dobrá. Přijde mi trochu mokrá ale jinak je barva cihlová. Děkuji za rady
Barva svíčky
Barva svíčky #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

1x
Nehledejte stupně a dejte tam pro vyšší teplotu. Mají měděné jádro tuším a taky cenu. Tady beru já pro zx10r - taktady jw výběr pro suzuki. Lepší svíčka je tak 300,- a víc. Hledejte dle roku... 2racing.cz/...
24.03.20 22:06

*palec*

hodnocení

0x

Černá jak bota. Bohatá směs, nebo je i možné že motor nemá plnou zátěž. Otázkou je i tepelná hodnota svíčky.

olinl
hodnocení

0x

Na svíčce na okraji je to samá saze(černá hmota) a tedy buď nespálená směs (směs bohatší na benzin+biosračky a málo vzduchu) nebo to "vrčelo" jen pět minut na volnoběh a nestačily se ony saze "vypálit". Chce to pořádně projet někde na rovině nebo v kopcích trochu ve zvýšených otáčkách alespoň dvacet minut. Po ! VYCHLADNUTÍ MOTORU ! se znovu podívej na svíčku/y, jestli po okraji jsou ještě saze. Doporučuji používat benzín bez biosložek, při nižších otáčkách se usazuje i ten biosajrajt-špatně prohořívá. Osobně tankuji do auta dražší palivo s aditivy nebo bez biosložek.

suzu
hodnocení

0x
Já tam už dávám vervu 100 ten je bez biosracek. Ale pravda je ze jsem tomu úplně nedával.

jenda2*
hodnocení

0x

Chtělo by to o stupeň teplejší svíčku. Povrch bude teplejší a tato teplota spálí usazeniny bohaté směsi.

fugass*
hodnocení

0x
Cihlová vypadá jinak. Co to je za motorku? Točíš jí občas?
suzu
hodnocení

Je to suzuki rm 125.. Ano točím jí právě někdy až moc mi přijde. Ale přeci jenom s ní nejezdím závody.
k2

@suzu:dvoutakt nelze "tocit az moc" to se Vam jenom zda ve srovnani s 4T...

fugass*
2tak má krapet víc toček, jednou za čas jet pilku...

youtu.be/...
Ale pokud už podle ucha nebude motor pálit jak má (detonace v otáčkách, nepůjde za plynem...) tak pochopitelně netočit.

asd1
hodnocení

0x
fugass*
Parádní přehled

honza111*
hodnocení

0x

Docílit dnes krásnou hnědou barvu na dvoutaktech a vůbec na všech starších motorech je zázrak.

Jiný benzin, jiná technologie výroby atd. Pomůže teplejší svíčka, možná i o více hodnot. Nutno vyzkoušet a laborovat.

Já jezdím s veteránem který má předepsanou svíčku výrobcem / staré značení Pal-Bosch / 14/195, ale jezdím na 14/95 už asi tři roky. To je o celý teplotní rozsah dolů, od skoro nejstudenější až k nejteplejší a svíčky jsou čisté.

Pokud bych jel přes Saharu, tak tam dám samozřejmě originál.

Honza.

suzu
hodnocení

Zkusím tu teplejší svíčku ale nevím vůbec jak zjistím jakou má tahle teplotu a jakou přesně koupit.
fugass*
Zkuste Racing, ne pseoudo závodní. Ona ta úplně ostrá stoji 1ks i 1000 Kč. Mělo by tam jít NGK R6918B. Ale do poznámky při objednávce jim napište motorku a rok výroby.

fugass*
hodnocení

0x
Tady je trochu k nastudování... voton.cz/...
suzu
hodnocení

No ale stále nemůžu najít na internetu kolik má která svíčka stupňů. Já tam mám teď NGK B8EG.

mak*
hodnocení

0x

To je dvoutakt co? Podle mě dobrý. Ideálně by měla mít cihlovou barvu, tedy o něco světlejší.

suzu
hodnocení

Jojo dvoutakt. Já se jen bojím abych to nepřidřel nebo něco

fugass*
hodnocení

0x
Výše jsem psal co tam dát...
suzu
hodnocení

Jojo v manuálu mám psáno ať tam dám NGK R6918B8 ALE ZA 1 800 Kč svíčku opravdu kupovat nechci, koupím nějakou za 500 Kč.
fugass*
Ha a to je ono. Právě s takovou svící se jede taková pila jako na videu. Je to ale raketa, to jo. Ale někde jsem jí viděl asi za 800.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]