Nejste přihlášen/a.
Řeším teď směr otáčení při zatláčení pístku na svém Opelu Astra H při výměně kotoučů a destiček. Pokud se v dílenských manuálech o směru mluvilo, byl uveden směr otáčení stejný, jako směr chodu hodinových ručiček. Nikdy ale nebylo uvedeno, zda stejný směr platí pro obě zadní kola nebo jen pro jedno. Podle mně musí být směr otáčení při zatláčení pístku pro každé kolo jiný. Samostavitelný mechanismus ruční brzdy využívá šroubu a matice. Při zatáhnutí za ručku se páka mechanismu ruční brzdy otáčí na levém kole proti směru ručiček při pohledu od středu vozidla a na pravém kole ve směru ručiček. Má-li se u obou kol při zatažení za ručku pohybovat matice a pístek ke kotouči, musí nutně mít závit šroubu a matice při rozdílných směrech otáčení páky mechanismu ruční brzdy pro levé a pravé kolo rozdílný směr vinutí. Je to tak?
Zatím na všech kde jsem to dělal byl na levé i pravé stejný smysl otáčení tj.ve směru hod.ručiček. Mimo dotaz šlo o F125p1300 zadní a přední,šlo o citroeny BX a Xantie-kde je ručka na přední nápravě!
Proč jsi otáčel stejným směrem? Vyčetls to někde v návodu, nebo jsi to zkusil a viděl, že to je správně?
Jsem netušil, že někdo dává ručku na předek. Ale když někdo, tak jedině Citroen...
Víš proč je ručka na předku? ALE jen na HYDROPNEUMATICE?Protože nejde motor tak nebrzdí,jen zbytkovým tlakem z centrálky ,odkud se po 3-4 zabrzděních tlak vytratí a je vymalováno,taže nebrzdí a předek má o hooodně větší účinek než zadek. Jinak to jak zatlačit pístek? Nikde jsem nevyčetl,ale jsou to letité zkušenosti ,které jsem načerpal od zkušenějších.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.