Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Husqvarna x Stihl

Od: kar1 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, uvažuji o koupi motorové pily. Mám vybrané tyto 2: Stihl MS261 nebo Husqvarna 545. Jakou byste mi spíše doporučili. Děkuji Karel

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ani s jednou neuděláš chybu. Já nedám dopustit na Husqvarnu, kolega v práci ma Stihl a oba jsme maximálně spokojeni.
Hoď si korunou a nebo vyber podle obchodu. Který se ti víc líbí, má hezčí prodavačku, tak tam si kup.

Také jsem husqvarňák. Ale jednou jsem dělal s kolegou, který měl Stihl a tak jsme si je vyměnili a po chvilce jsme se shodli, že si každý necháme tu svou. Mně neseděl úhel držadel, ale kolegovi vyhovoval a naopak. Takže dost často je to o zvyku a sympatii k danému výrobci. Takže za mne vyzkoušet obě jak se drží, jak se obsluhuje a podle toho vybrat, protože obě jsou velmi dobré.

fugass*
hodnocení

0x
Přesně tak, servis dělají všude, díly na to jsou a to co je na papíře, to skutečně umí. Ne jako levný srágory co se chlubí výkony... Stihl jsem neměl tu čest, ale husqarna držák a jede bez únavy.
asd1

HQ držák - to platilo pro ty pravěké ještě poctivé (mám ještě po dědovi snad 40 let starou a furt jede), ale to nové.. Hlavně ty lacinější - vyrábí to v číně, ložiska kliky v plastu = jak to v létě trochu zatížíš tak se to taví.. a stojí to jak kdyby to bylo kvalitní, ale není.. A spousta profi pil v těžbě se taky brzy sype, tak to neni jen otázka levnějších pil pro hobíky..

fugass*
Ono to taky bude asi model od modelu nebo řada od řady. S cenovkou 5000,- je to tak jednou za čas něco přežvejknout. Taky mam velkou flexu bosch 30let starou a kam se hrabou nové. Ale z výrobního pohledu-pokud se trh zavalí levnými výrobky je jedno odkud, tak musím konkurovat abych nekrachl. A dobré jméno z minulosti mi k tomu pomůže. Takže i značkoví výrobci musí nabízet řekněme lowendy. No a od toho se pochopitelně odvíjí kvalita. Z levných nekvalitních materiálů kvalitní stroj neuděláte.
asd1

Bohužel u HQ to je (hlavně u těch hobby) low-end provedení, ale cena značková a kvalitě absolutně neodpovídá.. Pokud by to stálo polovinu tak ano, i když ty úplně low-end řešení by značka používat neměla vůbec, to jsou věci které strojař prostě neudělá... Bohužel "spotřební zboží" s maximálním ziskem výrobce a úmyslně omezenou životností je trend všude okolo :/

S poklesem kvality ale spíš zákazník zjistí, že stejnou s. může mít z Číny za polovinu ceny, takže značka přijde o jméno a skončí... Než palstovou HQ za 5k, tak už radši vezmu Hechta, kterýho aspoň v pohodě vyreklamuju.. Nebo Dolmarku 35C, ktará je dělaná docela slušně a má předpoklad na chatě vydržet v pohodě 20 let a nechcípne ani na 60 cm buku (pokud s tim neřeže trotl)...

asd1
hodnocení

0x

Dolmar 5105 - stejná kvalita za výrazně lepší cenu. Nejlíp ještě starší verze bez katu (lehčí), ale ta asi už nepůjde senhat... Trochu problém se servisem, nutno přes Makitu což jsou elektrikáři a ne motoráři; síť Stihl + HQ se cukaj protože konkurence (i když díly nejsou problém a práce je stejná).

Pokud už z těch dvou, tak Stihl. HQ jsou k...y ala Mountfield - spotřební zboží za profi cenu, odmítání reklamací když pustí konstrukční zmetek atd. Něco jak koncern a konstrukční vady typu HTP, TSI atd. Taky má jméno, lidi kupujou i za draho a když se šmejd pokazí tak se řekne "je to stroj stene se", přitom je to konstrukčně blbě už od projektu..

asd1

PS: aby šlo doporučit, tak je třeba vědět jaké dřevo a jakým stylem se s tim bude řezat - něco jiného je univerzál na chatu a něco jiného profi probírka...

Podle dřeva snad vybírám řetěz, ne pilu...

asd1

Řetěz taky, ale i pilu - na metrový duby vezmeš jinou než na 10 cm smrčky ;

Ale doataz je na 50ccm profi pilu, tak se dá předpokládat že pán ví co chce.. Jak sedne do ruky je taky důležité, i když může jít i o zvyk - zvykneš si na jedno a druhý ti pak přijde divný... Nejlíp mít po ruce všechny naráz a vyzkoušet v řezu.. Ta Dolmarka má 5,1 kg, Mg komplet blok motoru i s olejovou nádrží (profi klasika aneb tak jak motor má vypadat), motor ještě ověřená klasika bez předvýplachu, 2,8 kW/10000, 3,1 Nm/7000, rychlost řetězu při max výkonu 19 nebo 22 m/s (podle toho jestli .325 nebo 3/8), napínák klasika boční na dva šrouby, kovový štelovací čerpadlo, vypínač "zvonkový" jednopáčka zatím nejlepší co jsem potkal atd... Novější s katem je bohužel o něco těžší asi 5,5 kg.. Můžu jen doporučit, Stihláci / HQ-rňáci nejdřív koukaj skrz prsty a pak se diví že to je možná i lepší než to jejich "nejlepší na světě"...

hodnocení

0x

Jedná aj druhá značka je dobrá. Ja osobne by som šiel do vyššie obsahu a výkonu.

stihl.sk/...

pily.heureka.sk/...

vernon
hodnocení

0x
DYCKY Stihl...;)

hodnocení

0x

Já jsem původně koukal po Domar cena -výkon dobrý poměr ,ale jak bylo už výše psáno kvůli servisu jsem vybíral mezi Stihl a Husqarna. Vyhrála Stihl a jsem spokoken.Nevím sice jak je to u Husqarny ale Stihl dává nově 5 letou záruku a při registraci rok na víc.Samozřejmě když někdo nadá do benzínu olej a udělá motor tak nemůže chtít záruku.

Obě značky jsou dobře zavedené takže asi bude jedno kterou vybereš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]