Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký startér zvolit?

Od: jano* odpovědí: 10 změna:

Váhám mezi těmito startéry:

autodoc.cz/...

autodoc.cz/...

Máte vlastní zkušenost či doporučení?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Moje doporučení je repas originálu VW AG místo těchto šmejdů.

Nebo nový Bosch, Valeo, Hella

autodoc.cz/...

jano*
hodnocení

Jen doplňuji, že je to do 20letého auta – s nijak vysokým dalším nájezdem se nepočítá.

Tak bych repasoval co odešlo a dál neřešil.

Uhlíky? Ložiska? Reduktor? Pastorek? Spouštěcí cívka na výsuv? Na rotor (komutátor) by se vyprdnul.

fugass*
Gumidek ma pravdu. Jestli je to na dojezd, tak to omrkněte, zrepasujte a fertig.
jano*
hodnocení

Protočila se volnoběžka pastorku.

Udejte kód motoru nebo výrobce, model,rok,kw (př.: AZF Škoda, Fabia, 2001, 44kW)

nebo si pastorek vyhledejte sám a výměna je triviální.

skoda-dily.cz/...

postup zde:

hodnocení

0x

Neváhej a jeden z nich kup. Stejně máš 2 roky záruku.

doplněno 16.03.20 20:06:

@gumidek: Vzhledem k tomu, že mám taxislužbu, mám i zkušenosti s těmito výměnami. Ještě se mi nestalo, že by nový NEZNAČKOVÝ startér klekl během pár set km. Momentálně mám přímo ve svém autě asi rok neznačkový startér, který měl zpočátku zvukové projevy, které nasvědčovaly jeho brzkému odchodu, přesto se uklidnil, má kolem 40.000km a startuje bez problémů.

Záruka je hezká věc, ale nechceš nefunkční startér 200km od domova v dodávce a sám bez pomoci tlačení někdy o půlnoci *hi*.

Jiná situace. Jsi ve městě, dojede kolega a odtáhne...atd.

Já mám zase zkušensoti, že šéf byl škrt (neznačkový díl) a při odjezdu od zákazníka jsem v pátek pozdě večer nenastartoval.

hodnocení

0x

ja bych volil bud repas stávajícího nebo

autodilyparts.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]