Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto nestartuje

Od: petr® odpovědí: 13 změna:

Zdravím a žádám o radu.

Dnes ráno jsem přišel k autu a nenastartoval. Jako první se samozřejmě nabízí možnost vybité baterie. Ale, auto vždy dobře startovalo a ani jsem nenechal rozsvícená světla (kontrolováno jako první). Dále, když pootočím klíčkem, tak rozsvítí kontrolky a slyším slabé vrčení, ale pak, když chci nastartovat, auto ani nehlesne. Dále jsem zkoušel dálková světla světelnou houkačkou a ty mormálně svítí. Kdyby přeci byla vybitá baterka, tak se nerozsvítí a nebo alespoň slaběji ne? Je to Škoda Felicia 1,4 mpi, 44 kw, rok výroby 2002.

Co by to mohlo být, je to ta baterka, nebo něco jiného?

Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možná už zbytečně, ale ještě bych poradil. Jako první bych zkusil dotáhnout kontakty na baterii, případně baterii odpojit, kontakty očistit a znovu připojit.

hodnocení

0x

Zkusil bych ( při zařazeném neutrálu) přímo na starteru propojit přívod s buzením

Pokud se startér protočí,je závada jinde

hodnocení

0x

U té Feldy nejspíš rozsypaná startovací skříňka. Výměna porcelánové vložky není velký problém.

Jinak ten popis závady i když vcelku rozsáhlý, není dostatečný. Jak se to chová po otočení klíčku do startovací polohy? Zhasnou kontrolky nebo normálně svítí? Je slyšet nějaký nový zvuk?

Počítam že to poplet dle motoru a roku to bude fabie
hodnocení

Jo, je to Fabia

hodnocení

Kontrolky zhasnou a pak nic

Jak pišu níže typuju baterii

Je to Fabia a i Felicia neměla porcelánovou vložku ;).

hodnocení

0x
Baterie odejde ze dne na den ani se nerozloučí
Co delaj kontrolky na palubce když startuješ zhasnou?
Pokud ano tak baterie
Zkus start přez kabeli pomoci druhého vozu
Maš li voltmetr napoj na baterii startuj a měř napětí na baterii
Jak pude při startu pod 9V ma to za sebou

hodnocení

Tak asi takto. Manželka volala do pojišťovny a prý máme zdarma výjezd do 2500 KČ. Takže za chvilku přijede Global assistance. Já prostě nejsem montér abych se v tom vrtal. Ale i tak díky za rady.

Pak napiš výsledek
hodnocení

Tak byla to ta vybitá baterka

hodnocení

Děkuji všem, co se snažili pomoct

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nestartuje
Otázky na téma nestartuje auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]