Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojisteni - co to zase zkouseji

Od: jarda2* odpovědí: 10 změna:

Zdravim, nedavno jsem prodal auto za symbolickou cenu, provedl odhlaseni, kupni smlouvu mam.Z pojistovny prisel nasledujici dokument, a protoze mam obavu, ze s registraci bude problem (doklady se mi nepodarilo dorucit), tak by mne zajimalo, co tim mysli. Vlastnik se snad zmenil podpisem smlouvy, predanim penez a auta. Tezko s tim muzu neco delat...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

0x

Tak já vám povím co to je. Pokud klient smlouvu ruší na základě kupní smlouvy, tak dostává toto upozornění. Vám smlouva zrušena byla a bude vám zaslán přeplatek.

Pokud by byla kupní smlouva fiktivní a vy jste ji sepsal jen z důvodu, aby jste pojistku mohl zrušit, tak vás pojišťovna upozorňuje že tuto změnu vlastníka kontroluje a pokud se tak nestane, smlouvu na povinné ručení vám reaktivují a vy ji budete muset uhradit. Pokud se vozidlo prodává, tak se sepisuje kupní (prodejní smlouva), ale je vhodné nechat si podepsat předávací protokol. Je to z důvodu, aby jste měl v ruce doklad, že jste opravdu auto prodal a předal. Taky je to vhodné k tomu, že když mi nový majitel podepíše předávací protokol, tak si vozidlo přebral.

Takže abych to jenom zkrátil. To upozornění je jen pro nepoctivce. Pokud se vlastník opravdu změnil, tak upozornění berte jako bezpředmětné.

cyril*
hodnocení

0x

Co takhle přesvědčit se jak odkaz funguje?

sasdax*

Funguje jen když ho zkopíruješ.

cyril*
hodnocení

0x

Je to jen takové strašení, které pojišťovna nemá jak uskutečnit. Počítá se s tím, že to bude fungovat na tu vyděšenější část klientů.

Lidově řečeno je to stejné, jako když budete babičku strašit velkým ocasem.(pardon , slušněji to nešlo) *frajer*

jarda2*
hodnocení

No ten odkaz je potreba zkopirovat - nevim, proc nefunguje nebo jak vlozit obrazek, asi bych se musel zaregistrovat?

Jinak auto jsem prodal, kupujici odvezl, zaplatil, ukazal mi i obcanku - identita ve smlouve a odhlasce sedi. Akorat se mi vratily papiry, ze adresat se na adrese nevyskytuje... Takze je budu archivovat a vic asi delat nemuzu. Je mi jasny, ze to chtel kvuli motoru.

jesse*

Jiný kontakt na něj nemáte? tak ty papíry schovejte i s dokladem, že jste mu je posílal a že vám z uvedeného důvodu přišli zpátky, to kdyby se potom chtěl hádat že jste nedodržel smlouvu. Vy jste auto prodal, předal, řádně odhlásil a pokusil se předat dokumenty. Tím bych to přestal řešit. Však on se nový majitel ozve, pokud je bude potřebovat, myslím že by mohl mít problém s pojištěním u ČKP, protože auto je stále v registru. Bez TP ho nedá ani do depozitu

sasdax*
hodnocení

0x

Přes web ČKP lze zjistit, jestli je vozidlo pojištěno. Stačí zadat vaše SPZ a dnešní datum. Pokud je vozidlo pojištěno, mělo by to být v pořádku. Pokud není pojištěno, začal bych to nějakým způsobem řešit. Pokud nemá velký TP, tak si SPZ změnit nemohl, což znamená že by jste to mohl dohledat.

Snad ten odkaz bude fungovat: ic.ckp.cz/...

jarda2*
hodnocení

No ale otazkou je, co muzu delat? Auto ani znacky nemam, clovek je nesehnatelny, na celostatni patrani v moji rezii se muzu... S papirama nemuzu taky nic, protoze auto neni moje.

sasdax*

Myslel jsem tím, že si tam napíšeš SPZ, které jsi měl a která má rovněž teďka nový vlastník a když tam uvidíš že vozidlo je pojištěno, tak bych to více neřešil. Možná bych zašel na dopravní inspektorát s tím, že vozidlo jsem prodal, mám od toho všechny doklady, ale když jsem je chtěl zaslat novému vlastníkovi, tak na uvedené adrese nebydlí. Nechám si od nich dát potvrzení, že jsem je o dané skutečnosti informoval a předal jim kopie všech dokladů.

Jestli můžeš, tak napiš tvoji SPZ a mrkneme se na to. Samozřejmě mě soukromě a ne tady veřejně. Jinak pracuji v Generali.

cyril*

S tím pojištěním to bude nejspíš jasné, Vy snad pojišťujete auta bez dokladů? K tomu "DI" - má-li to tazatel blíž na nádraží, tak ať se staví tam a výsledek bude stejný, jen ušetří za cestu. Evidenci vozidel již delší dobu vedou odbory dopravy pověřených obecních úřadů. Ale ani tam nedostanete nic víc než zápis do TP o změně provozovatele(vlastníka).

Jednoduše - má-li tazatel smlouvu o prodeji a v TP odhlášku na nového majitele, nemusí podnikat vůbec nic a nemusí mít ani strach z nějakých sankcí. To, že nabyvatel nepřebírá poštu není věcí tazatele. Dále bude věcí pojišťovny nebo ČKP prokazovat tazateli, že provozuje vozidlo bez pojištění a on, pokud tak nečiní, nemá se čeho obávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]