Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění smradlavých pásů

Od: fiesta odpovědí: 12 změna:

Zdravím, už od koupě fiesty mi z nějakého důvodu smrdí pás u řidiče jak kdyby byl od nějaké vazelíny nebo nevím k čemu bych to přirovnal. Nejde ani tak o to že by mi to při jízdě vadilo, ale stačí krátká jízda a načichne mi od toho oblečení. Měl jsem celý mechanismus pásů venku, pokoušel jsem se to co nejlépe vyčistit, pás jsem drhnul v umyvadle horkou vodou houbičkou a jarem i jinými prostředky a nic nepomohlo. Celý nový pás nebo nějaké návleky kupovat nechci. Budu rád za každou radu, předem díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Jiný z vrakáče...

hodnocení

0x

Ocet, SAVO, WC gel mix toho všeho a mydlit a mydlit.

Jinak jiný pás.

Nezapomenout vyčistit kartáčkem ramínka, přes která pás běží (drží na B sloupku za ramenem).

asd1

Jít na pásy chlorem je prima nápad.. Co kyselina sírová, to bude ještě lepší *smich*

Ještě tak ten ocet.. Ale nejsem chemik, tak třeba chlor bude OK nejen barevně ale i poevnostně..

Ale než se s tim dva dny drbat, tak vezmu někde z bazaru a je klid..

asd, záleží na poměru a době expozice. Stejně je vyhodí, tak proč o nevyzkoušet.

Na některá auta už pásy nesežene.

Další možností je pás převinout novým popruhem (když se dodrží postup, tvar stehů a pevnost nitě, tak je to stejně bezpečné, neli bezpečnější, než pás starý roztrhaný či plesnivý). Ovšem musí tam vrátit i praporek s homologací, který je našit.

Gumidek, vy jste rádce za všechny prachy.Čistit textilii prostředkem na WC, to jsem opravdu ještě nečetl *smich*

ingjirimares:

Ocet je zase do jídla a koho napadá s ním čistit vodní kámen v chladičích nebo expanzních nádobkách.

Pokud jste ing a nepatříte mezi ty, kteří doma nevymění ani žárovku a bez manželky nevyřídí nic na úřadech, tak snad víte, že chemické a jiné prostředky se dají použít na ledacos. Akorát některé se musí naředit (třeba ten WC čisitč).

A jak se krásně vyčistí expanzní nádobky pro chladicí systémy aut přípravkem na odpady "Krtek". Ne vždy už jdou nové expanzky koupit a krtek to vyčistí bez potíží až na plast bezezbytků.

Pás je přírodní textil, že by mu čističe ublížili? Vždyť je to plast... Vraťe diplom *dril*

Plácáte nesmysly

xenofob
hodnocení

0x

jarem, důkladně opláchnouit a vysušit pak se navíjí lépe

hodnocení

0x

Tyto a jiné textilie vyčistíte perchloretylenem. je to kapalina , kterou používají profesionální čistírny. Nehořlavé.

obi.cz/...

fugass*
hodnocení

0x
Existoval druh technického benzinu na textil. V malé lahvičce cca 200 a 400ml v galanterii nebo v čistírně, v drogerii, možná obi...

Tím by to mělo jít taky, rozpouští ropné produkty a tím vazelína bezpochyby je. Ještě o něco lepší by měl být benzínový čistič

joudic*
hodnocení

0x

Cif ;) peru v nem i umastene polstare pod hlavu nez jdou do pracky, jsou po vyprani jak nove

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]