Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má výměna vliv na nastavení Km.?

Od: sikojar* odpovědí: 3 změna:

Výměna přístrojovéko kompletu za jinou z důvodů nefunkčnosti otáčkoměru.Dotaz bylo mi řečeno že při výměně tachometru se změní nastavení km vzdálenosti.Nepochopil jsem proč? Výměna přístrojovky není tak složitá věc,ale?poraďte.Jedná se o Peugeot 206 sw combi 2004.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A není to třeba náhodou tím, že údaj ujeté vzdálenosti je uložený v přístrojovém štítu? A pokud ho vyměním, tak je jiný? U některých vozidel ho lze programově upravit, ale to zpravidla není tak jednoduché a zpravidla to umí ten co umí stáčet km...

U VW a možná i jiných značek občas u nějakého modelu údaj ještě i v ŘJ motoru, spíš tak pro ověření...

hodnocení

0x

Proč? protože mj je kilometrový proběh fixován právě v onom štítu a navíc pokud nebudete mít doklad o třeba 50kkm tak budete mít přinejmenší problémy.

sikojar*
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověď.Tedy je to dáno konstrukcí elektronikou záznamu ujetých km.Po důkladném prozkoumání obrázku palubních desek,jsem zjistil,že záměna není možná ani z důvodu .P 206 sw r.v 2004 má palubní desku z jednou sdruženou zásuvkou a novější ze dvěma.Škoda,mám jí doma,nyní volnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]