Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte co to je za historické auto?

Od: rezek odpovědí: 10 změna:

našel jsem nějaké foto, není důležité ale zajímá mě co to je za vozidlo. Odhaduji to na léta kolem 1930

nevíte o něm něco? děkuji

Nevíte co to je za historické auto?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

7x
Na 90% je to fiat 505 rok cca 1920
rezek
hodnocení

máš pravdu.nejpodobnější je

commons.wikimedia.org/... ale nevím jestli má žábry

jdukolem
hodnocení

1x

Ta "soška" může být i teploměr chladící kapaliny,v těch časech používaný

Nevíte co to je za historické auto? #2

hodnocení

0x

Značku vozu nevím, ale s datováním uberte klidně i 10 let. Auto nemá nárazníky, zato ještě má paprsková kola. Můžete namítat, že autu k datu pořízení fotografie může nějaký ten pátek být. To jistě. Ale to, co má ta žena v popředí na hlavě, by si žádná dáma v roce 1930 už zřejmě nevzala.

doplněno 14.03.20 20:46:

@prestik: Přesně, taky jsem to tipnul na Tatry. K tomu pravostrannému řízení: Pokud je mi známo, jezdilo se ve zdejších krajích vpravo až do 15.3.1939. Takže naprostý standard. Zajímalo by mě, jestli někdo identifikuje sošku na chladiči. Mně to nic nepřipomíná. Vypadá to jako okřídlené "něco", ale ani Rolls, ani Hispano-Suiza to není.

doplněno 14.03.20 20:53:

Oprava: ...jezdilo se vlevo... *alene*

prestik*
hodnocení

0x
4 ampér. Mě vůz také docela zajímá. Vypadá to na pravostranné řízení, což ve dvacátých letech nebylou žádnou raritou, spíše standardem. Ale zaměřil bych se i na okolnosti: Krajina rozhodně nepřipomíná England a ty dvě svíčkové báby určitě nebudou oporou impéria hvězd a pruhů. Spíše to vypadá na výlet zlých Čehúnov do Tatier. Chtělo by to požádat lidi na fotce, aby uhnuli a poskytli lepší pohled na vůz. *vtip*doplněno 14.03.20 21:20: Já jsem pracoval s Walterem, Fiatem...nula bodov. Ještě bych se přichytil pár detailů: Kapota vypadá kulatě, blatníky vzadu odstávají, jednoduché tyčky s plachtou...*nevi*doplněno 14.03.20 22:26: Fougassi, řekl bych, že na 100%. Podob je příliš mnoho - počet paprsků (10), krytky, i blatníky. Nebýt těch veledůležitých pitomců, byla by to hračka díky atypickému žebrování.
fugass*
Je to 100% 505 torpedo. Mrknu a vidim... To na chladiči je možná něco na vodě vzadu a jen to pluje v místě víčka chladiče.

berger*
hodnocení

0x

Ta soška,možná packard... Že by Twin Six Touring? Jen ta žebra vpředu mi přijdou moc vysoká. Co ty rozostřené obličeje,GDPR?*smich*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můj tip je hodně staré (rodinné) Bugatti - podle umístění přední nápravy, snad i sošky na chladiči, oblého tvaru přední kapoty a možná i značky (nápisu) Bugatti na náboji předního kola (to už je jen spekulace, ale něco tam je). Zdravím!

hodnocení

0x

Ta soška je pravděpodobně pták - dravec. Orel?!

Jak vidno v odkazu, na některých 505 byla. Že by zvláštní výbava? :-D

flickr.com/...

fugass*
hodnocení

0x
A mám to. Fiat valencia, nebo jiné verze 503,509...měli tato víčka buď standart plochá, nebo ozdobná viz foto. Moje verze výše, s něčím na hladině je tedy mimo.
Nevíte co to je za historické auto? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]